DAČIĆ: Policija štiti 58 ličnosti

 
  • 2

Policijsko obezbeđenje imaju gotovo svi lideri parlamentarnih stranaka, osim lidera JS-a Dragana Markovića Palme i lidera DSS-a Vojislava Koštunice, koji ima obezbeđenje po mestu stanovanja

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da policijsko obezbeđenje u Srbiji ima 58 ličnosti, među kojima su gotovo svi lideri parlamentarnih stranaka.

Dačić je, odgovarajući na pitanja poslanika republičkog parlamenta, rekao da je poslednjih godina "prava poplava" onih koji su tražili obezbeđenje od MUP-a.

- Kad tome dodamo obezbeđenje koje vrše vojne službe, BIA, sigurno je da je taj broj jako veliki. Uprava za obezbeđenje ličnosti MUP-a Srbije štiti njih 58 - rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, policijsko obezbeđenje imaju gotovo svi lideri parlamentarnih stranaka, osim lidera JS-a Dragana Markovića Palme i lidera DSS-a Vojislava Koštunice, koji ima obezbeđenje po mestu stanovanja.

- MUP s jedne strane ne može da kaže kad se neko obrati za obezbeđenje da nas to ne interesuje, jer snosnimo odgovornost, a sa druge srane postoje kritike u javnosti zašto neko ima obezbeđenje, a neko nema - naveo je Dačić.

Govoreći o privatnom sektoru bezbednosti, Dačić je kazao da su procene da u njemu radi više desetina hiljada ljudi, a neki kažu i 100.000 ljudi.

Podsećajući da je MUP poslao zakone o privatnoj bezbednosti i o detektivskoj delatnosti u skupštinsku proceduru, ali da su povučeni, Dačić je kazao da je vrlo bitno da se ta pitanja u ovoj godini reše.

(M. S. / Tanjug)

Video: Svečana akademija povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Instituta za javno zdravlje Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dule

    28. mart 2013 | 21:54

    A ja kao normalan seljak ove zemlje nemam para ni za gumene opanke tako zvane( patke) a kamoli za obezbedjenje.

  • LAVINIJA

    29. mart 2013 | 06:27

    FORMANNO TOLIKO.A NEFORMALNO?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA