Dačić i Tači istim avionom na sednicu UN o Kosovu

 
  • 5

Evropski zvaničnici zajednički put u Njujork tumače kao značajan korak ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine

Premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači danas putuju u istom avionu iz Brisela u Njujork na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj će se raspravljati o redovnom izveštaju generalnog Ban Ki Muna o stanju na Kosovu, potvrdila je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

Dačić i Tači održali su juče zajedničku konferenciju nakon sedme runde dijaloga u Briselu. Bilo je to njihovo prvo zajedničko obraćanje javnosti.

Evropski zvaničnici taj gest, kao i zajednički put u Njujork tumače kao značajan korak ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Sednica je prvobitno trebalo da se održi 22. februara, ali je zbog nastavka pregovora Dačića i Tačija pomerena za sutra.

U srpskoj delegaciji biće i šef diplomatije Srbije Ivan Mrkić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Video: Porodice gardista ubijenih na Topčideru položile vence na mestu njihovog stradanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    21. mart 2013 | 09:59

    E moj Dacicu pa sta bi sa onim ubijenim srbima pa prodaja organa??? Koliko je srba ubijeno od kako demokrati iz evrope cuvaju "mir" na kosovu...pa taj taci je najgori medji njima i dan danas ruse i pale sve srpsko.. A ti sedas u isti avion sa kriminalcom, mafijasom, bagrom obicnom koji nije ni skolovan.. gadi mi se da ga gledam na tv i onaj odvratni albanski jezik kad cujem a ti u isti avion sa majmunom..GDE TI JE DOSTOJANSTVO GLEDAJ PA GA JOS I POHVALI U AMERICI KAKO JE DOBAR!!!!

  • aco

    21. mart 2013 | 09:53

    Ostace nam ivica bez bubrega!

  • Svetac

    21. mart 2013 | 09:38

    Drugari kako kaze Ljimun vidi Eu Bankomat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA