PETROVIĆ: Đilas pokušao da smeni vlast u Šapcu, sad se "pravi Toša"

Šef odborničke grupe "Zajedno za Srbiju" tvrdi da je lider DS smenu gradonačelnika Šapca pokušao preko stranačkog poverenika Borka Stefanovića

  • 2

Dušan Petrović, šef odborničke grupe "Zajedno za Srbiju", rekao je da je Dragan Đilas pokušao da smeni gradonačelnika i vlast u Šapcu, ali da u tome nije uspeo, pa se sad "pravi Toša".

On je dodao da Đilas ubeđuje javnost da nije imao tu nameru iako su sakupljali potpise od nekoliko stranaka za ovu smenu.

Petrović je prilikom posete Petrovcu na Mlavi istakao da je Đilas smenu gradonačelnika Šapca, koji je iz DS prešao u "Zajedno za Srbiju", pokušao preko stranačkog poverenika za taj grad Borka Stefanovića, koji je prikupljao potpise.

- Pošto im je to propalo, Đilas je dao naredbu da oni odbornici iz DS koji nisu prešli u "Zajedno za Srbiju" izostanu sa sednice kako ne bi bilo kvoruma i kako bi se izazvali prevremeni izbori, ali im ni to nije uspelo. Sada Đilas kritikuje Borka zbog takvih poteza, kao da je ovaj to radio na svoju ruku - kaže Petrović.

On je u Petrovcu na Mlavi boravio povodom formiranja opštinskog inicijativnog odbora "Zajedno za Srbiju", jednom od osam odbora u Braničevskom okrugu.

- Zasad delujemo kao udruženje građana, a uskoro ćemo se registrovati i kao politička stranka, jer već imamo 7.000 ljudi koji nas podržavaju - rekao je Petrović.

Govoreći o radu buduće stranke, on je rekao da će njen glavni cilj biti decentralizacija Srbije.

- Ako može da postoji Vojvodina, ako može da postoji Beograd, onda može administrativno da se uobliči i deo Srbije južno od Save i Dunava. Za tako nešto neophodno je formirati posebnu Vladu i posebne institucije, koje će imati sopstveni budžet - rekao je Petrović.

On je dodao da "Zajedno za Srbiju" podržava sve veći broj ljudi, a dobrodošao je i Vuk Jeremić, koji je isključen iz DS.

- Ja sam pričao sa njim kad je dolazio u Beograd pre nekoliko nedelja, a pričaćemo i ovih dana. U svakom slučaju, i njemu i drugima koji nas podrže vrata su otvorena – poručio je Petrović.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    17. mart 2013 | 16:40

    Odma nisam za njihov program, Srbija ne trpi decentralizaciju , raspašćemo se i ovako jedva opstajemo. Kod nas bi trebalo zavesti diktaturu da se sredi situacija u zemlji i spreči odumiranje države pa za 10 god na izbore. A ovaj Đilas pa ovo mu je bio veliki poraz ( u šapcu) . Kao i sve što je do sad uradio odkako je predsednik DS a.

  • Observer

    17. mart 2013 | 16:04

    Kakav je ovo politicki recnik ? "Pravi se Tosa " ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA