Grubješić: Mi smo dali svoj maksimum, odluka je na EU

 
  • 2

- Nikada nismo bili bliži EU. Mi smo dali svoj maksimum ne na rečima, već na delima. Odluka je na Uniji - rekla je potpredsednica Vlade Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije Suzana Grubješić na samitu EPP, koji je u Briselu okupio šefove država i vlada koji dolaze iz stranaka članica te političke grupacije, izjavila je da je Srbija zaslužila da dobije datum za početak pregovora o članstvu s Evropskom unijom.

- Srbija je zaslužila da dobije datum za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji. Ova vlada svojim potezima neprekidno pokazuje da je posvećena, kako ispunjavanju dogovorenog u pregovorima, tako i unutrašnjim reformama na dobrobit svojih građana - rekla je potrpedsednica Vlade za evropske integracije.

- Na današnjem samitu Evropske narodne partije, koja je najjača grupacija u Evropskom parlamentu, imala sam prilike da razgovaram sa vodećim evropskim liderima, kao i prilike da se obratim na samom samitu. Zatražila sam podršku za Srbiju u njenim naporima da što pre otpočne pregovore o pristupanju Evropskoj uniji i rekla da smo mi svesni da u Evropi vlada kriza, da je kriza i u evrozoni, ali da ipak postoje zemlje koje žele da postanu članice Evropske unije. Među tim zemljama je svakako i Srbija. Ja mislim da su razumeli poruku i da će ova grupacija dati podršku Srbiji gde god to bude potrebno - kazala je Grubješić.

Potpredsednica Vlade je od svojih sagovornika dobila snažna uveravanja da Srbija pripada Evropi u istorijskom, geografskom, ekonomskom, kulturnom pogledu, i da je potrebno da ta pripadnost postane i institucionalna.

- Nikada nismo bili bliži EU. Mi smo dali svoj maksimum ne na rečima, već na delima. Odluka je na Uniji. Mi reforme nastavljamo bez obzira na sve, jer je to u našem interesu, mi želimo da imamo uređeno i funkcionalno društvo - poručila je Grubješić u Briselu.

(D. Z.)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    14. mart 2013 | 18:42

    nećemo u EU!

  • Drkadzija

    14. mart 2013 | 19:01

    A bre politichari jeste li vi gluvi ili ludi?!!! Pa narod bre nece u EU!!!!!!! Ja necu I tacka!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA