SNS: Zahtev za vanredne izbore u četvrtak!

 
  • 1

Potpredsednik SNS-a Igor Mirović objasnio je da je razlog za nove izbore to što je aktuelna vlast u Pokrajini izgubila legitimitet po više osnova

Potpredsednik SNS-a i predsednik Saveta za Vojvodinu SNS-a Igor Mirović izjavio je da će naprednjaci u četvrtak, 7. marta, na sednici Skupštine AP Vojvodine podneti zahtev za raspisivanje vanrednih izbora u Pokrajini.

Mirović je rekao da će SNS to učiniti jer je aktuelna pokrajinska vlast izgubila legitimitet po više osnova.

- Prvi osnov po kome aktuelna vlast u Vojvodini nema legitimitet je zakonski okvir po kome su sprovedeni prošli izbori jer je Ustavni sud utvrdio da Zakon o nadležnostima Vojvodine nije u skladu sa Ustavom - rekao je Mirović.

On je naveo i da su nedeljni, dopunski izbori potvrdili da vlast u Vojvodini nema legitimitet i da ne odražava stvarnu volju građana Pokrajine.

Na pitanje da li je SNS imala bilo kakve razgovore sa drugim strankama, vezano za eventualnu koaliciju ili zajednički zahtev za raspisivanje izbora, Mirović je rekao da konkretnih razgovora nije bilo, ali da jeste razgovora protokolarne prirode.

- U nedelju, u noći nakon završetka izbora u Srbobranu, Apatinu i Zrenjaninu imali smo kontakte sa članovima SPS-a, međusobno smo razmenili čestitke za izbornu pobedu i zajednički konstatovali da je aktuelna pokrajinska vlast izgubila legitimitet - rekao je Mirović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Puškar

    6. mart 2013 | 06:14

    Igor Mirović je lagao da nismo uzvozili kukuruz u Nemačku a poznata je i njegova uloga u pčjački Novog Sada kroz privatizacuju ATP Vojvodine pa se pitam trebamo li verovati takvoj osobi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA