RUŽIĆ: Rekonstrukcija Vlade ili samo kadrova SNS?

 
  • 2

Šef poslaničke grupe SPS kaže da će se u narednom periodu videti koji će model rekonstrukcije Vlade biti primenjen i da li će ona biti svedena samo na ministre iz SNS

Šef poslaničke grupe SPS Branko Ružić izjavio je da će se u narednom periodu videti koji će model rekonstrukcije Vlade Srbije biti primenjen i da li će ona biti "svedena samo na ministre iz SNS".

- Koji će model biti primenjen, da li će to biti rekonstrukcija, da li će ona biti svedena na okvire najjače partije u koaliciji, a to je SNS, videćemo u narednim danima. Za sada realizacija svih vitalnih pitanja Vlade Srbije nije ni na koji način ugrožena - rekao je Ružić novinarima u Parlamentu.

Komentarišući izjavu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da su mogući rekonstrukcija Vlade i vanredni izbori nakon odluke o dobijanju datuma za početak pregovora za članstvo Srbije u EU, Ružić je rekao da je to legitiman politički i partijski stav lidera naprednjaka.

On, međutim, nije odgovorio na pitanje da li je i SPS spreman da zameni svoje ministre ukoliko se proceni da nisu dobro radili, već je rekao da ocenu o dosadašnjem učinku socijalista u Vladi treba da da premijer Dačić, koji je i lider SPS.

- Činjenica da je Dačić, predsednik SPS, ujedno i premijer, govori o tome da su ministri iz Socijalističke partije Srbije kontinuirano pod evaluacijom samog priemijera - rekao je Ružić, i naglasio da se uvek može bolje raditi, ali i da su ministri iz SPS učinili sve "u okvirima u kojima su se kretali kako bi radili na realizaciji ciljeva koje je Vlada postavila".

Ružić je dodao da SPS želi Vladu Srbije da sagledava kao celinu, pre svega zbog činjenice da je predsednik SPS i premijer, i u tom domenu i iznosi ocenu da neke stvari verovatno mogu bolje da se rade.

Kada se pogleda kako je Vlada radila na realizaciji vitalnih interesa, istakao je Ružić, ne može da se ne prizna da su svi koji su na tim poljima bili najodgovorniji dali svoj maksimum.

- Mi iz SPS smatramo dobrodošlim bilo koji korak koji vodi ka unapređenju realizacije ciljeva Vlade premijera Dačića i mislimo da svaki takav korak koji tome doprinosi je potreban svakoj vladi, pa i ovoj - rekao je Ružić.

(M. B. / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    5. mart 2013 | 17:41

    NE VIDIM NI JEDAN RAZLOG DA DACIC MENJA MINISTRE IZ SVOJE STRANKE.ONI PROSTO IZGARAJU NA SVOJIM DUZNOSTIMA.POGLEDAJTE MRKU MILINA OD MINISTRA,DEJANOVIC I OBRADOVIC VIRTUOZI.DACA CVETA JER ODAVNO NIJE IMAO TAKAV KADAR.SAMO SU IM REZULTATI NIKAKVI ALI CE TO STATISTIKA PRERADITI.

  • Petronije

    5. mart 2013 | 18:14

    Vazi Ruzicu. Ti kao "socijalista" nosi i dalje preskupi sat i dobijaj stanove na "poklon" i pricaj nam o socijalnoj pravdi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA