Rade Aleksić: Čedomir Jovanović je zloupotrebio ime mog pokojnog sina

 
  • 8

Otac momka, koji je poginuo 1993. godine spašavajući Bošnjaka, tvrdi da je lider LDP-a ime njegovog sina upotrebio u političke svrhe

Rade Aleksić smatra da je Čedomir Jovanović, tokom duela sa Miloradom Dodikom, zloupotrebio ime njegovog pokojnog sina Srđana. On je u izjavi za Glas Srpske rekao da ga je spominjanje Srđana u tom duelu jako iznenadilo, ali da Srđan kobnog dana nije bio heroj nego samo - čovek.

- Žao mi je što je ime mog Srđana upotrebljeno u političke svrhe, a ne da bi se uzdigao čovek i da bi se vaspitno delovalo na generacije koje dolaze. Mladima treba govoriti da je od svega preče i da je iznad svega biti čovek, a onda sve drugo, kaže Aleksić.

On navodi i još jednom podseća da njegov Srđan nije heroj nego samo čovek koji je obavio ljudsku dužnost u trenutku kada je trebalo da se ponaša kao čovek. On smatra da je takvih "Srđana" tokom rata bilo mnogo.

- I mladih i starih, koji ratno ludilo nisu želeli i nisu hteli, ali neke moćne sile su to i želele i htele i gurnule nas u propast. I moj Srđan je otišao u rat ne zato što je hteo. Svi ističu da je spasao muslimana Alena, ili, kako se sad zove, Bošnjaka, ali moje dete je odgajano da u svakom čoveku vidi samo čoveka, da ga razlikuje samo po poštenju,  po dobroti, po znanju, zaključuje Aleksić.

Srđan Aleksić poginuo je u januaru 1993. godine kada je spasavao druga, Bošnjaka, Alena Glavovića od rezervista srpske vojske.

(Izvor: Glas Srpske)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    5. februar 2012 | 11:46

    Rade Aleksić: Čedomir Jovanović je zloupotrebio ime mog pokojnog sina http://t.co/CmT4aBcW

  • torbica

    18. februar 2012 | 17:42

    Rade Aleksić: Čedomir Jovanović je zloupotrebio ime mog pokojnog sina | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/32YWiBxl via @TelegrafRs

  • NikiBGD

    18. februar 2012 | 17:37

    Rade Aleksić: Čedomir Jovanović je zloupotrebio ime mog pokojnog sina | Telegraf - Najnovije vesti http://t.co/efNdtKqg via @telegrafrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA