ĐILAS: Nema smisla porediti ijednog političara sa Đinđićem

 
  • 15

Đilas je istakao da se Đinđić ne može porediti sa čovekom koji je pre nekoliko godina ime Bulevara Zorana Đinđića prelepljivao Bulevarom Ratka Mladića

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je da je degutantno porediti Zorana Đinđića sa bilo kojim političarem u Srbiji, i naglasio da nije moguć dogovor DS sa Srpskom naprednom strankom (SNS) o formiranju buduće Vlade, jer ove dve stranke ne dele iste vrednosti.

Đilas je, u emisiji Utisak nedelje TV B92, rekao da se Đinđić ne može porediti sa čovekom koji je pre nekoliko godina ime Bulevara Zorana Đinđića prelepljivao Bulevarom Ratka Mladića.

- Kako možete da poredite bilo koga sa Đinđiđem, to nema nikakvog smisla - rekao je Đilas.

Đilas je ocenio da Đinđić simbol pozitivnih promena u Srbiji, čovek neviđene energije, obrazovanja, hrabrosti i vizije koju je vodio Srbiju napred.

- Nije bio populista i ponašao se u skladu sa parolom da problem treba odmah rešavati i ne gurati ga pod tepih - istakao je Đilas u emisiji posvećenoj tome kako Srbija izgleda 10 godina posle ubistva Đinđića.

Đilas je naglasio da Đinđić ne pripada DS, već celoj Srbiji, zbog čega bi voleo da se na 10.godišnjicu njegovog ubistva okupi i oda mu počast Srbija koja je šetala 10 godina, demonstrirala, gutala suzavac, podržavala i kritikovala.

Prema rečima Đilasa, DS je u proteklih 10 godina napravila mnogo kompromisa. Iz tih kompromisa, kako je ocenio, naučite da oni donesu napredak, ali kada svedete račune shvatite da je to daleko od onoga što ste želeli da uradite.

On je napomenuo da nije prisustvovao potpisivanju sporazuma o pomirenju DS i Socijalističke partije Srbije 2008. godine, jer ne veruje u istorijska pomirenja u Srbiji.

Đilas je podsetio da je tada bio izbor da Vladu prave SPS, Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka Srbije ili DS i SPS koja bi nastavila reforme i evropski put, ali je DS pravila previše kompromisa u prethodnoj Vladi, što je greška.

(I. M. / Fonet)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    4. mart 2013 | 01:38

    Да Ђинђић је редак пример издајника ! А и ти му не бјежиш пуно риђи

  • ime

    4. mart 2013 | 03:12

    Djindjic je bio skot nad skotovima.

  • farbara

    4. mart 2013 | 06:30

    „Milo Đukanović i Zoran Djindjic:Ne prekidajte bombardovanje dok Milosevic ne sidje s vlasti!" Sada znamo i kojom bojom je premazan Djilas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA