DS: Naprednjaci nude samo parole; SNS: Prljava kampanja

 
  • 0

Demokrate tvrde da SNS nema odgovor na važna pitanja. Umesto saopštenja, bolje se posvetite rešavanju problema, poručuju naprednjaci

Rat saopštenjima Demokratske stranke i Srpske napredne stranke je nastavljen time što je najpre DS optužio naprednjake da umesto odgovora na važna pitanja nudi samo puke parole, na šta je SNS odgovorio tvrdnjom da demokrate građanima nameću prljavu kampanju.

U saopštenju DS se navodi da SNS nema stvarni odgovor na to šta je program Tomislava Nikolića za problem na Kosovu i Metohiji, šta je stav prema EU, koji ekonomski program njega kandiduje za premijera i da stoga i dalje legitimna pitanja koja postavlja čitava javnost definiše kao napade.

DS smatra da se krivci za stanje na Kosovu i Metohiji nalaze među onima koji su besmislenim referendumom i ratom sa svetom izazvali bombardovanje i ulazak međunarodnih snaga, a nikako u Vladi koja je došla na vlast 2008. godine nakon proglašene nezavisnosti Kosova, navodi se u saopštenju.

Naprotiv, učinjeno je mnogo da se zaustavi priznanje kosovske nezavisnosti, navodi se u saopštenju DS i konstatuje da naprednjaci nepotrebno obmanjaju javnost negirajući krizu i optužujući aktuelnu vlast za gubitak radnih mesta, jer s time se suočava ceo svet.

Srpska napredna stranka je, pak, optužila DS da želi da Srbiji i njenim građanima želi da nametne prljavu kampanju.

Odgovarajući na optužbe, SNS navodi da neće da učestvuje u prljavoj kampanji kakvu Srbiji i njenim građanima želi da nametne Demokratska stranka.

SNS u saopštenju poručuje funkcinerima DS da bi "umesto svakodnevnog pisanja saopštenja protiv naprednjaka mnogo bolje bilo da se bave rešavanjem najvećih problema građana Srbije".

"Ako ništa drugo, demokrate bi mogle da se prihvate lopata i pomognu ljudima u Srbiji koji se sami, bez ikakve podrške vlasti, bore protiv zimskih nepogoda", navodi se u saopštenju SNS.

(Telegraf.rs)

Video: Konferencija povodom beogradske premijere filma "Megdan: Između vode i vatre" u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA