Sanino: Za Srbiju bitni izveštaji EK i Ketrin Ešton

 
  • 0

Beogradski pregovarački tim ima mesec i po dana da postigne dogovor o otvorenim pitanjima sa Prištinom, izjavio je generalni direktor Evropske komisije za proširenje

Generalni direktor Direktorata Evropske komisije za proširenje Stefano Sanino izjavio je da će Evropski savet odluku o dedeljivanju datuma za početak pregovora Srbije sa EU doneti na osnovu dva izveštaja - visoke predstavnice Ketrin Ešton o dijalogu Beograda i Prištine i Evropske komisije.

Kako je Sanino rekao, Ešton će podneti izveštaj o dometima u dijalogu Beograda i Prištine, dok će Evropska komisija podneti izveštaj o reformi pravosuđa, ispunjenju kopenhagenskih kriterijuma i drugim reformama.

Sanino smatra i da je april ključan za odluku da li će Srbija dobiti datum, što znači da beogradski pregovarački tim ima mesec i po dana da postigne dogovor o otvorenim pitanjima sa Prištinom.

Na pitanje da li će biti potpisan i neki sporazum između Beograda i Prištine, Sanino je rekao da to isključivo zavisi od Eštonove.

(Telegraf.rs / Tanjug, Blic)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA