Vučić i Mezijer: Zadovoljni radom srpske Vlade

 
  • 2

U razgovoru s nemačkim ministrom odbrane Tomasom de Mezijerom, Vučić je istakao da bi dobijanje datuma pregvovora bio važan signal građanima Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarao je danas s nemačkim ministrom odbrane Tomasom de Mezijerom o aktuelnim pitanjima, dobijanju datuma za pridruživanje Srbije EU i saradnji u oblasti odbrane, saopšteno je iz Vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Vučić i De Mezijer razgovarali su o bilateralnoj vojnoj i ekonomskoj saradnji, kao i o učešću naših oficira na kursevima u Nemačkoj. Vučić je od nemačkog kolege tražio da se ne smanjuje broj pripadnika KFOR-a u srpskim enklavama.

Tokom susreta bilo je i reči o uvozu mašina za potrebe namenske industrije, što do sada nije bilo moguće. De Mezijer je naglasio da će ova ideja u novim okolnostima biti razmotrena. Vučić je posle sastanka, koji je trajao pola sata, rekao da ne može da kaže da imamo datum, ali i da niko ne može da kaže da ga nemamo.

- Narednih mesec i po dana biće najteži za nas.  Izašao sam sa svim našim zahtevima. Rekao sam da nije na nama da kažemo da smo zaslužili datum, već na Nemačkoj i ostatku EU, ali da bi građanima Srbije dobre vesti iz Brisela mnogo značile - istakao je Vučić.

Kako prenose mediji nezvanično, Vučić je istakao da će aktuelna vlast ispuniti sve što je prethodna dogovorila, ali da od sedam uslova koje su izaslanici kancelarke Angele Merkel doneli u septembru u Beograd realno da se ispuni pet i delimično šesti.

De Mezijer je odgovorio da ceni što je sve što mu je Vučić dosada obećao, i ispunio.

Dvojica ministara su razgovarali i o zajedničkom učešću u multinacionalnim operacijama, u jedinicama pod zastavom EU i UN-a. Tema razgovora bila je i situacija na KiM, zatim EU integracije i neophodnost ekonomskog napretka Srbije, kao i povezanosti ova tri procesa.

Nemački ministar odbrane iskazao je zadovoljstvo učinkom Vlade Srbije u proteklih sedam meseci, naročito rezultatima u borbi protiv korupcije.

Vučić je prvi ministar odbrane Srbije, koji nakon 11 godina ima zvaničan sastanak u Nemačkoj na nivou ministara odbrane.

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandarmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DUSAN

    20. februar 2013 | 15:23

    ma vi bre niste ozbiljni sa tim datumom,okrenite se toj rusiji,kini i emiratima,i zaboravite sta to bese Evropa ...to je nas izlaz,tamo nas ljudi vole,a u evropi nas mrze jer smo pravoslavci ,i jos smo im trn u oku,i jos su oteli kosovo...pa kome vi idete u tu jebenu Evropu

  • русија

    20. februar 2013 | 14:58

    је.о вас датум !!! издајници властољубиви

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA