VESELO U SKUPŠTINI: Koje mleko piju poslanici?

 
  • 2

Skupština Srbije poslužila za raspravu poslanika o tome ko i koliko pije mleko. Većina pije mleko, ne obraća pažnju na proizvođača, a ima i onih koji više vole jogurt

Većina poslanika u Skupštini Srbije zatražili su danas da vlada obavesti javnost o zvaničnim podacima referentnih institucija o ispravnosti mleka koje se prodaje na domaćem tržištu.

Predsednik Odbora Skupštine za zdravlje i porodicu i poslanik DS Dušan Milosavljević pozvao je Vladu Srbije da hitno saopšti da li je mleko u zemlji bezbedno za upotrebu ili sadrži opasne materije.

Poslanik LDP Bojan Đurić rekao je da pitanje ispravnosti mleka ne treba politizovati, da je za LDP najvažnije da se smire tenzije posle informacija o prisustvu opasnog aflatoksina u mleku i da laboratorije i nadležne institucije treba građanima da pruže jasan odgovor. Đurić je dodao da pije mleko i da, kad ga kupuje, ne obraća pažnju na proizvođača.

Poslanik LSV Đorđe Stojšić ocenio je da se mora utvrditi ko je odgovoran za lošu situaciju na tržištu prehrambenih proizvoda i ko daje oprečne informacije o ispravnosti mleka.

- Izgleda da građani već vise meseci koriste otrovno mleko, a ranije smo čuli da ne valjaju riba i tunjevina. Ili se plasiraju lažne informacije ili se zataškavaju, a nadležna ministarstva ćute - rekao je Stojšić.

On je naveo da inspekcije sem što pune budžet naplatom kazni, moraju da počnu da rade sve što je u okviru njihovih nadležnosti i da se hitno mora uvesti red na tržište prehrambenih proizvoda na kom, kako je ocenio, vlada anarhija i javašluk. Stojšić, međutim, trenutno ne pije mleko.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Branko Ružić, takođe, ne pije mleko, već jogurt.

Šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Vladimir Ilić rekao je novinarima u Skupštini da očekuje da ministarstva zdravlja i poljoprivrede daju zvanične podatke o ispravnosti mleka i da se, ukoliko se utvrdi da je neispravno, mleko povuče sa tražišta.

On je zatražio i da se utvrdi odgovornost zašto se mleko, ako je neispravno, našlo u prometu. Ilić je rekao da voli i pije mleko, kao i da nema određenog proizvođača, već da kupuje ona koja su u prodaji.

Zamenik šefa poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Petar Petrović rekao je da ne pije mleko i da kupuje domaće mleko u okolini Jagodine, a poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković naveo je da pije domaće mleko od privatnih proizvođača koje kupuje na pijaci.

- Mislim da je pod kontrolom i nikakvih zebnji u vezi s tim nemam - rekao je Čolaković.

(I. M. / Beta)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA