STEFANOVIĆ: SNS ne vodi hajku protiv SPS

 
  • 1

- Mi ne želimo izbore, želimo da Vlada radi i da se sprovedu reforme. Ako te reforme ne mogu da se sprovode, onda ne vidimo svoje učešće u Vladi - poručio je predsednik Skupštine i potpredsednik SNS-a

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da će SNS ostati u Vladi sve dok ona ispred sebe ima cilj - nastavak borbe protiv korupcije i kriminala, ekonomske reforme, privlačenje stranih investicija i nova radna mesta.

- Mi ne želimo izbore, želimo da Vlada radi i da se sprovedu reforme. Ako te reforme ne mogu da se sprovode, mi onda ne vidimo svoje učešće u Vladi - rekao je Stefanović za B92.

Povodom kontakata premijera Srbije Ivice Dačića sa pripadnicima Šarićevog klana, Stefanović je rekao da, ako se za nekog utvrdi da nije radio po zakonu, niko neće biti zaštićen, pa makar dolazio i iz redova SNS.

- Mi nikoga ne štitimo - naveo je Stefanović, dodajući da je sada na nadležnim državnim organima da utvrde sve činjenice o tom slučaju i da Vlada u međuvremenu ne sme da stane sa radom.

SNS, prema njegovim rečima, ne vodi hajku ni protiv koga, odnosno imena kao imena nisu bitna, već je bitno ime koje je prekršilo zakon.

Stefanović je istakao da je prethodna vlada "raspolagala sa mnogo više podatka i to im to tada nije smetalo".

Na pitanje da li bi formirali Vladu sa SPS da su znali za kontakte Dačića sa pripadnicima Šarićevog klana, Stefanović je naveo da to, verovatno, ne bi učinili da je tada bilo potvrđeno da je neko učinio krivično delo, ali da u konkretnom slučaju "ne bi da se bavi spekulacijama" i da je potrebno sačekati da istraga otkrije sve detalje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA