RADA TRAJKOVIĆ: Razgovarala sam sa Haradinajem u interesu Srba

 
  • 4

Sa predsednikom Alijanse za budućnost Kosova razgovarala sam otvoreno i konkretno i zadovoljna sam načinom na koji su otvoreni neki od gorućih problema, kaže poslanica u Parlamentu Kosova

Poslanica Jedinstvene srpske liste u Parlamentu Kosova Rada Trajković potvrdila je da se sastala sa predsednikom Alijanse za budućnost Kosova Ramušom Haradinajem i smatra da će taj susret biti koristan za kosovske Srbe.

Kako je prenela podgorička "Pobjeda", ona je rekla da je sa Haradinajem, koji je pred Haškim tribunalom oslobođen optužbi za ratne zločine nad Srbima, razgovarala otvoreno i konkretno i da je zadovoljna načinom na koji su otvorili "neke od gorućih problema, pa i Haradinajevim stavovima vezanim za njihovo efikasnije prevazilaženje".

Rada Trajković je ocenila da su "realne šanse" da Haradinaj na premijerskoj funkciji Kosova zameni Hašima Tačija "koji je sušta suprotnost lideru Alijanse za budućnost Kosova".

Rada Trajković je uverena da će njen razgovor sa Haradinajem, kao i svi budući razgovori biti korisni za srpski narod na Kosovu.

Ona je rekla da podržava i "Nikolićevu platformu" o Kosovu, kao i rezoluciju Skupštine Srbije, jer, kako je objasnila, prvi put se nešto jasnije određuju i prema statusu srpskih enklava na jugu Kosova.

Prema oceni Rade Trajković, značajan deo lokalnih lidera Srba na Kosovu "veoma dobro živi, sa već odavno utvrđenim rezervnim položajima", jer imaju "velelepne kuće" i ogromne stanove u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu ili Čačku.

- Njihova deca se ne školuju niti u mitrovačkim, niti u gračaničkim školama i fakultetima, niti se njihova rodbina brine hoće li u državnim apotekama biti dovoljno lekova sa pozitivne liste Fonda zdravstva ili medicinskog materijala u zdravstvenim ustanovama u Leposaviću, severnoj Mitrovici, Kosovu Polju ili Gračanici - rekla je Rada Trajković.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petko

    22. januar 2013 | 12:58

    Kako to da prof medicinskog fakulteta može da bude direktor primarne zdravstvene ustanove i da bude poslanik u skupštini nepriznate republike?

  • mins

    22. januar 2013 | 20:11

    Odvratna

  • Ralexic

    22. januar 2013 | 16:18

    IMA LI NEKI CESALJ ZA OVU GOSPODJU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA