TAČI: Srbija da čuva albanske spomenike, kao mi srpske!?

 
  • 20

Na sastanku sa Albancima s juga Srbije, povodom spomenika teroristima u Preševu, Tači je kazao da "demokratske države moraju da brinu o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa svih zajednica"

Kosovski premijer Hašim Tači sastao se danas s predstavnicima Albanaca s juga Srbije, kojima je, povodom poziva srpskih vlasti da uklone spomenik bivšim pripadnicima OVPBM u Preševu, preneo da se problemi mogu rešavati jedino dijalogom.

- Demokratske države imaju suštinski zadatak da se brinu o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa svih zajednica. Takav demokratski standard treba da poštuje i Srbija, kao što se u potpunosti poštuje na Kosovu - rekao je Tači.

Tači je s političkim predstavnicima Albanaca s juga Srbije razgovarao o aktuelnoj situaciji u Preševskoj dolini i susretima sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

- Normalizacija odnosa Kosova i Srbije je u interesu dve države i iznad svega u interesu građana dve države. To će omogućiti bolje tretiranje srpske zajednice na Kosovu, odnosno albanske zajednice koja živi u Preševskoj dolini - kazao je Tači.

DAČIĆ: Daću Tačiju stolicu u UN, ali mora i on nama nešto da ponudi

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je povodom stava kosovskog premijera Hašima Tačija da je cilj dijaloga sa Beogradom da Kosovo postane članica UN, rekao da je Srbija spremna za sveobuhvatan dogovor, ali da kompromis mora da zadovolji obe strane. Opširnije o ovome pročitajte ovde.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    15. januar 2013 | 20:28

    Koje spomenike?one sto si rushio 17.marta stjbm...hramove i bogomolje si rushio i palio a mi da cuvamo spomenik siledzijama i koljachima...

  • Grobar

    15. januar 2013 | 20:15

    Kako cuvate tako sto nam rusite crkve manastire i groblja a siptarcine? E pa ja bih drugacije radio da mogu...

  • Dalibor

    15. januar 2013 | 20:05

    Hahaha. Ako cemo tako, onda krenuti u rusenje albanskih dzamija, groblja I ostalih spomenika po celoj teritoriji Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA