Masovno zapošljavanje odbornika u Novom Sadu!

 
  • 2

Sve više odbornika u Novom Sadu zapošljava se u javnim preduzećima koja su pripala njihovim strankama. Svoje članove već su smestili SNS, Dveri i SPS

Skoro četvrtina odbornika vladajuće koalicije u Novom Sadu već se zaposlila u javnim preduzećima koja su pripala njihovim strankama.

Na primer, tri odbornice Srpske napredne stranke - Dina Malešević, Mia Kostić i Aleksandra Maletić - zaposlene su u "Poslovnom prostoru", dok je odbornik ove stranke Bojan Atlagić postao direktor Elektrodistribucije "Novi Sad", piše portal "021".

Svoje odbornike zaposlili su i bivši članovi pokreta Dveri, pa su tako Mitar Šobot i Aleksandar Đurđev postali pomoćnici direktora "Informatike", a šef ove odborničke grupe Miroslav Parović postao je savetnik gradonačelnika Miloša Vučevića i zamenik direktora Elektrodistribucije,  koju vodi njegov partijski kolega Atlagić.

Zamenik direktora "Čistoće" postao je Slaviša Đekić iz Romske demokratske stranke, dok je barem još jedan odbornik ove stranke dobio posao u Urbanizmu, gde je direktor predsednik RDS Tomislav Bokan.

Predsednik Skupštine grada Siniša Sević (SPS) kaže da nije upoznat sa masovnim zapošljavanjem odbornika u javnim preduzećima, ali smatra da to nije dobra praksa, navodeći da među članovima SPS nema takvih slučajeva. Međutim, kako saznaje portal "021", Sevićeva izjava je netačna, budući da je odbornica sa liste Socijalističke partije Srbije Jelena Stojanović zaposlena kao savetnica novog direktora Elektrovojvodine Srđana Kruževića.

Šef odborničke grupe Novi Sad odmah Miroslav Parović navodi da svako ima svoje razloge zbog kojih je zaposlio kadrove u javnim preduzećima. Prema njegovim rečima, to nije suprotno zakonu, dodajući da direktori moraju imati "ljude od poverenja" na visokim pozicijama u menadžmentu gradskih firmi.

(M. R. / Izvor: portal o21)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    14. januar 2013 | 16:07

    Bruka i sramota sta radite vise

  • cacika

    14. januar 2013 | 22:25

    Gospodin Parovi' malo ne govori istinu. Nije samo menadzment u pitanju vec i referentska mesta i to bukvalno isteruju ljude koji su proveli duye vremena na odredjeno vreme i dovode svoje sumljivih ili ti neodgovarajucih kvalifikacija. Uy to takvi sebe ni ne vide u poslu vec im je to trenutno *sigurna kuca* sa dobrom apanazom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA