DAČIĆ: Malo sam "peckao" Đilasa

 
  • 6

Na opasku Aleksandra Vučića da mu nije logična Dačićeva izjava o favoritima gradonačelnika Đilasa u Vladi, premijer je rekao da su Đilasove izjave u poslednje vreme nelogične

Nakon što je Aleksandar Vučić rekao da mu nije logična izjava Ivice Dačića o "favoritima" gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa u Vladi, premijer se "odbranio" tako što je naveo da je "više peckao Đilasa, nego što je ozbiljno mislio, s obzirom na to da su Đilasove izjave u poslednje vreme nelogične".

Dačić je iskoristio priliku i da naglasi da se iza platforme o Kosovu i Metohiji ništa ne krije, i da je u obrazloženju rezolucije o Kosovu praktično navedeno sve što piše u platformi.

- To nije nikakva tajna, naprotiv, ovde postoji samo pitanje na koji način se radi u Vladi Srbije - rekao je Dačić, dodavši da rezolucija, o kojoj će se raspravljati u Skupštini Srbije, otvara prostor da se razgovara o onome što je suštinski predlog platforme, kao i da će se u daljem toku dijaloga sa Prištinom razgovarati o paralelizmu institucija i o tome kako definisati posebnost Srba koji žive na Kosovu.

"VLADA ĆE UKLONITI SPOMENIK AKO NE BUDE DOGOVORA"

Pomenuvši i sporni spomenik pripadnicima abanske ilegalne oružane grupe OVPBM u Preševu, Dačić je ocenio da je postavljanje spomenika provokacija protiv tamošnjih Srba i države Srbije. On je istakao da će Vlada Srbije ukloniti sporni spomenik ako se ne postigne dogovor s lokalnim vlastima.

Na pitanje novinara da li zna koji ministar je navodno, kako su preneli mediji, razgovarao sa Darkom Šarićem, optuženim za šverc kokaina, kazao je da mu takva informacija nije dostavljena:

- Bilo kakav razgovor nije krivično delo, ali ako je Šarić nekom komandovao, taj mora biti uhapšen - ponovio je Dačić svoju izjavu, ocenivši da vlast ne može da opstane ako neko u Vladi štiti bilo kojeg kriminalca.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ves

    11. januar 2013 | 22:32

    E moj gljivice peckas ti sam sebe :)

  • Ana

    12. januar 2013 | 10:19

    Peckao Đilasa?! Šta ste vi, deca u obdaništu?

  • Bogdanka Marković

    12. januar 2013 | 07:01

    Peckao Đilasa? Nije mislio ozbiljno?! Pa, vreme vam je da shvatite da ste javna ličnost i da vam se svaka reč vaga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA