NIKOLIĆ SA ŠEIKOM: Saradnja u poljoprivredi i odbrani (VIDEO)

 
  • 2

Tokom razgovora visokih delegacija posebno su istaknute perspektive unapređenja ekonomskih odnosa između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i uspostavljanje sveobuhvatne saradnje u okviru realizacije najavljenih zajedničkih projekata

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, potpredsednici Vlade Aleksandar Vučić, Jovan Krkobabić i Rasim Ljajić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić razgovarali su danas u Beogradu sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, princem prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru istaknute su višestruke mogućnosti unapređenja i razvoja bilateralnih odnosa između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Predsednik Nikolić istakao je, kako je saopšteno, značaj saradnje između naših zemalja, posebno u sferi poljoprivrede, visokih tehnologija i u razvoju odbrambenih tehnologija i specijalizovane industrije.

- Tokom razgovora visokih delegacija posebno su istaknute perspektive unapređenja ekonomskih odnosa između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i uspostavljanje sveobuhvatne saradnje u okviru realizacije najavljenih zajedničkih projekata - navedeno je u saopštenju.

Dolazak šeika al Nahjana je uzvratna poseta Srbiji pošto je prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić, zajedno sa ministrom finansija Dinkićem, prošle jeseni boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug, Video: Infobiro)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arapin

    9. januar 2013 | 19:31

    Pricaju i prevode na engleski princu i arapinu?!!Pa mozda zna engleski ali ne moze da ga zna kao svoj maternji arapski.Zar niste imali nijednog prevodioca za arapski?!!

  • alexno1

    9. januar 2013 | 19:21

    Hahahaha...providno!!! Dosao seik da mu Dinkic sa Dulickom proda zemlju u Vojvodini!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA