SAD: Razočarani smo zabranom da Nikolić poseti Kosovo

 
  • 6

- Pozivamo obe strane da konstruktivno pristupe ovome i da rešenje za ovaj problem nađu u duhu saradnje koji se razvija u dijalogu pod pokroviteljstvom Evropske unije - poručuju iz Stejt departmenta

Sjedinjene Američke Države su razočarane zbog izostanka dogovora kojim bi bila olakšana poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića Kosovu za pravoslavni Božić.

Zvaničnik američke administracije je dopisniku agencije Tanjug u Vašingtonu rekao da SAD već duže podržavaju normalizaciju procesa koji bi omogućio posete državnih i vladinih zvaničnika u oba pravca.

- Pozivamo obe strane da konstruktivno pristupe ovome i da rešenje za ovaj problem nađu u duhu saradnje koji se razvija u dijalogu pod pokroviteljstvom Evropske unije - dodao je funkcioner Stejt departmenta.

(M. S. / Tanjug)

Video: Obišli smo perone stare autobuske stanice u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Веома су добро живели обмањујући и лажући

    7. januar 2013 | 21:43

    По налогу САД и ЕУ, Косовски Албанци нису дали дозволу Г-дину Николићу да посети манастир Грачаницу, (поводом нашег Православног Божића), јер су они војном победом 1999. године протерали институције и власти Србије а Г-дин Николић је власт Србије. Од тог времена па до данас српски политичари (десни и леви, про и евроскептици су веома добро живели »дрпајући« добре и сигурне плате из буджета, бенефиције, возали се у народним аутомобилима...) нудећи очајној Србији и Србима популистичке, преварантске, демагошке пароле и обманаме као што су лажна обећања (»нитко не сме да вас бије« а сви су нас били, »Косово је много душа Србије, .још више срца Србије«, » и Европа и Косово« а нема ни Европе ни Косова, »Подела Косова« сада су против поделе , »Не признамо Косово« а признали су га.., »Резолуција ова или она брани суверенитет Србије над Косовом« а сада је не спомињу, »међународно право брани суверенитет Србије над Косовом..« ...). Платформа је наставак продаје магле Србији са циљем да се остане на власти и добро живи на рачун пропале, презадужене Србије.

  • Дашони

    7. januar 2013 | 20:06

    Слажем се у потпуности , да Тома игра врло добро, Тома је врло добро знао да га шиптарчићи неће пустити , ок да видимо шта ће да буде са нашим шошонима у Србији сад

  • vladimir1

    7. januar 2013 | 19:27

    Dobro Toma igra igru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA