SARADNJA SRBIJE I RS: Nikolić i Dačić u Banjaluci

 
  • 0

Predsednik i premijer Srbije na sednici Saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske razgovaraće sa Miloradom Dodikom i Aleksandrom Džombićem

U Banjaluci će danas biti održana sednica Saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske, kojoj će prisustvovati predsednici i premijeri Srbije i Republike Srpske.

Sednici će prisustvovati predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Srbije Ivica Dačić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić.

Predsednik Nikolić će potom prisustvovati potpisivanju memoranduma o saradnji Ministarstva pravde Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Ministarstva pravde i državne uprave Srbije, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Memorandum će potpisati ministri Nikola Selaković, Gorana Zlatković i Lejla Rešić.

Selaković je rekao da je potpisivanje memoranduma veoma bitan korak, jer će nakon toga biti održane i prve sednice međuresornih komisija za saradnju.

- Cilj je razmena iskustava o primeni određenih zakonskih rešenja koja se u RS primenjuju niz godina, a u Srbiji će tek stupiti na snagu krajem naredne godine - rekao je Selaković, dodajući da se to pre svega odnosi na iskustva sprovođenja tužilačke istrage i Zakona o opštem upravnom postupku, kao i sve ono što je bitno za funkcionisanje obe države na dobar način.

(I. M. / Tanjug)

Video: Nusret Heljo, volonter iz Sarajeva: "Prvi smo ušli u selo u kome je stradala trudnica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA