MIHAJLOVIĆ: SNS najjača stranka na Balkanu!

 
  • 1

- Vladajuća koalicija dobro funkcioniše, ali Srpska napredna stranka ne beži ni od izbora - rekla je ministarka energetike i članica predsedništva naprednjaka

Ministarka energetike i članica predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović istakla je da je SNS najjača stranka ne samo u Srbiji već na Balkanu i da je velika odgovornost pred svima u stranci.

Mihajlovićeva je dodala da vladajuća koalicija dobro funkcioniše, ali da SNS ne beži ni od izbora.

Ona kaže da platforma za Kosovo predsednika Srbije ima za cilj bolji život Srba u pokrajini i u skladu je sa predizbornim obećanjima SNS.

- Do sada nije postojao nikakav nacionalni konsenzus po pitanju Kosova. Dobro je što je predsednik Nikolić okupio i poziciju i opoziciju kako bi se počelo sa razgovorima, jer je cilj da Srbima sa Kosova bude bolje, da se nađe najbolje rešenje - rekla je članica predsedništva SNS Zorana Mihajlović Radio Beogradu.

Ona je kazala da su energetika i telekomunikacije deo tehničkih pregovora Beograda i Prištine, podsetivši da je pre dve nedelje u Briselu bio prvi sastanak vezan za energetiku, ali na koji predstavnici Kosova nisu došli.

Mihajlovićeva je ukazala na to da su na Kosovu ogromni energetski resursi koje Srbija može zaštiti pregovorima. 

- Pitanje resursa na Kosovu nije pitanje samo Kosova i Srbije, već je to pitanje regiona i Evrope - naglasila je ona.

Prema njenim rečima, Kosovska elektroenergetska korporacija (KEK) nije sposobna da upravlja energetskim sistemom pokrajine i srpska strana maksimalno pomaže da građani na severu imaju što manje isključenja struje.

- To je jedan od razloga što želimo da vodimo pregovore u energetici. Do sada se nije govorilo o tome, a cilj je da ljudima na Kosovu bude omogućen pristojan život i to je jedan od razloga zašto se vode razgovori - objasnila je Mihajlovićeva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andjelija V

    23. decembar 2012 | 16:55

    Naprednjaci iz dana u dan potezima Vucica beleze zapazene rezultate..narocito u borbi protiv korupcije...jacaju iz dana u dan srazmerno slabljenju ds a...koji je unistio sve sto se moglo unistiti prethodnih 12 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA