DAČIĆ: Između Vučića i mene nema nesuglasica!

 
  • 0

Sastanak državnog vrha o Kosovu i Metohiji i evropskim integracijama u vili "Bokeljka" trajao je više od četiri sata, a odvojeni susret premijera Srbije sa prvim potpredsednikom vlade završen je jutros u 2.30 časova

Na sastanku državnog vrha još jednom je potvrđen jedinstveni državni pristup o svim temama, izjavio je rano jutros premijer Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić, ističući da je potom na sastanku sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem potvrđeno da između dve najveće stranke u vladajućoj koaliciji postoji potpuno jedinstvo o svim najvažnijim pitanjima.

- Na sastanku državnog rukovodstva još jednom je potvrđen jedinstveni državni pristup o svim temama sastanka, u vezi državne politike o Kosovu i Metohiji, o daljem toku evropskih integracija i o ciljevima ekonomske politike - izjavio je Dačić.

Dačić je kazao da je, posle tog sastanka, sa liderom SNS dugo razgovarao o daljim potezima Vlade Srbije u vezi sa najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima.

- Između dve najveće stranke u vladajućoj koaliciji postoji potpuno jedinstvo o svim najvažnijim pitanjima. Ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi država i narod, nameće neophodnost jedinstva i političke stabilnosti, čemu su obe stranke spremne da pruže najveći doprinos, kako bi Vlada Srbije imala kapacitet da realizuje svoje ciljeve u daljim reformama društva, pronalaženju održivog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, nastavku evropskog puta, ekonomskom oporavku i odlučnoj borbi protiv kriminala i korupcije - rekao je Dačić.

Na sastanku državnog vrha u vili "Bokeljka", koji je počeo u nedelju oko 18 sati i trajao više od četiri sata, učestvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Marko Ðurić.

Učestvovali su i potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar rada Jovan Krkobabić, ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović, ministar pravde Nikola Selaković, ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić, sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović, šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, šef tima za tehnički dijalog sa Prištinom Dejan Pavićević.

Učesnicima sastanka pridružio se i direktor "Srbijagasa" i funkcioner SPS Dušan Bajatović.

Odvojeni sastanak Dačića sa Vučićem, koji je u vili "Bokeljka" trajao više od tri sata, počeo je po završetku sastanka državnog vrha, i trajao je do 02.30 sati rano jutros.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA