SELAKOVIĆ: Od LDP-a ništa drugo nisam očekivao, smeta im što sam uz narod!

 
  • 0

Ako sam pogrešno postupio, spreman sam da snosim odgovarajuće konsekvence, kaže ministar pravde u odgovoru na optužbe da je prekršio Zakon o okupljanju građana

Ukoliko je Vlada Srbije nezadovoljna mojim postupcima, spreman sam da snosim odgovarajuće posledice, kaže ministar Nikola Selaković odgovarajući na prijavu LDP.

- Od Vlade Srbije očekujem da, ukoliko je nezadovoljna mojim postupcima i načinom na koji rukovodim Ministarstvom pravde i državne uprave, o tome raspravlja i donese odluku na najvišem državnom nivou. Ako sam pogrešno postupio, spreman sam da snosim odgovarajuće konsekvence - rekao je on za "Politiku".

Ministar je naveo da "svi moraju da budu jednaki pred zakonom, bez obzira na to da li je reč o članu Vlade ili građaninu".

- Sudovi i tužilaštva su samostalni i nezavisni u svom radu. Ukoliko smatraju da sam prekršio zakon, postupiće po zakonu i proceduri. Pred zakonom nema izuzetnih i svako mora da snosi posledice za svoja dela - istakao je Selaković.

- Od predstavnika LDP drugačiju reakciju nisam očekivao. Za razliku od nekih, iza mene ne stoji milionski sumnjivo stečen kapital i nisam učestvovao u pljačkaškim privatizacijama koje su devastirale Srbiju i njen narod. Ja se slobodno krećem svojim gradom i državom, vozim se gradskim prevozom, i u odnosu na druge, koji su svojim ponašanjem više bili protiv svog naroda i države nego uz nju, uvek sam bio uz svoj narod i svoje studente i uvek će tako i biti - naglasio je Selaković.

Podsetimo, Liberalno-demokratska partija je u nedelju saopštila da je podnela Prvom osnovnom tužilaštvu prijavu protiv ministra Selakovića jer je prekršio Zakon o okupljanju građana.

(D. Z. / Izvor: Politika)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA