Koštunica: Ne možemo sa DS, izvesna saradnja sa SNS

Predsednik DSS kaže da s naprednjacima najpre treba da razgovara o Ustavu Srbije, jer SNS traži njegovu promenu, dok je DSS protiv toga

  • 0

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica naveo je da nije moguća postizborna saradnja njegove stranke sa DS-om, a da je saradnja s naprednjacima izvesna ukoliko otklone pojedina neslaganja.

- Mislim da smo sada došli do onog trenutka kada se politika DSS-a gotovo u potpunosti i u svemu razlikuje od politike DS-a. Reč je o dve potpuno suprotstavljene politike. DS ima ideološki odnos prema EU i mislim da najdublje veruju u dogmu da EU nema alternativu. Iz tog verovanja u dogmu o EU, za politiku DS-a je prihvatljivo i poželjno sve što iz te dogme proizlazi - naveo je Koštunica.

U odlomcima iz Koštuničine knjige "Zašto Srbija, a ne EU", koje prenosi DSS na sajtu, navodi se da je saradnja sa SNS-om posle izbora moguća, ali da tome moraju da prethode razgovori o suštinskim pitanjima. Predsednik DSS-a je rekao da s naprednjacima, najpre, treba da razgovara o Ustavu Srbije, jer SNS traži njegovu promenu dok je DSS protiv toga.

- Možda najveće razlike postoje oko gledanja dve stranke na odnos EU prema Srbiji. DSS smatra da EU otvoreno, da ne kažem brutalno, pokušava da otme Kosovo od Srbije, dok SNS ne vidi taj problem i smatra da je moguća politika i Kosovo i EU - naveo je on.

Prema Koštuničinim rečima, dve stranke će morati da razgovaraju i o Statutu Vojvodine, odnosu prema pojedinim liderima u Raškoj i u Crnoj Gori.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA