POVRATAK U STARO JATO: Maja Gojković opet u SNS?

 
  • 1

Liderka Narodne partije demantovala da želi da se priključi stranci čiji je lider Aleksandar Vučić. U SNS kažu da su "vrata otvorena"

Narodna partija Maje Gojković odlučila je da se kolektivno uključi u SNS. Očekuje se da će ona tu vest obelodaniti za dan-dva, po povratku s puta.

Na potezu je onda Srpska napredna stranka, čiji potpredsednik Igor Mirović kaže da će odluku o toj ponudi uskoro doneti vrh stranke. U Novom Sadu, međutim, članstvo SNS nije baš oduševljeno eventualnim dolaskom Gojkovićeve.

Međutim, danas u toku dana Maja Gojković demantovala je da je njena stranka nudila saradnju SNS-u.

- Nismo se nudili. Bila sam član SRS-a i formirala sam i izabrana sam za predsednicu NP-a. To je to - napisala je ona na svom Tviter nalogu upitana da li je tačno da je Narodna partija odlučila da se kolektivno uključi u SNS.

U ovoj stranci agenciji Beta je rečeno da još nema zvaničnih informacija i da će o tom predlogu, ako stigne, odlučiti vrh stranke.

- Vrata su otvorena - rekao je predstavnik SNS.

Maja Gojković je bila član Srpske radikalne stranke do 2007. godine. Sa svojim udruženjem"Grupa građana - Maja Gojković" na lokalnim izborima 2008. godine osvojila je sedam odborničkih mesta u Skupštini Novog Sada.

Iste godine registrovala je Narodnu partiju. Uoči ovogodišnjih izbora mnoge je iznenadila ulaskom u URS. S Mlađanom Dinkićem je potpisala sporazum prema kojem je trebalo da, u slučaju ulaska u Vladu Srbije, dobije jedno ministarsko mesto.

Nesporazumi su nastali kada je samoinicijativno pružila podršku Borisu Tadiću u drugom krugu predsedničkih izbora, koje je on izgubio. Potom se upustila u pregovore s Tadićevom opcijom, dok je on kratko vreme figurirao kao premijer, zbog čega joj je Dinkić okrenuo leđa.

(Lj. V. / Beta)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjanaa

    23. novembar 2012 | 13:19

    Ovo je jos jedan dokaz da stranka SNS svakim danom jaca i dobija podrsku. Pozdravljam i podrzavam ovaj potez ,nekada davno su bili dobar tandem .Maja je bila dobar gradonacelnik u Novom Sadu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA