DSS: Hag poručio da se Srbi mogu nekažnjeno ubijati!

Srbija treba da stavi do znanja da Haški tribunal nije sud, nego kazamat namenjen za kažnjavanje Srba, izjavio Petar Petković povodom oslobađajuće presude Anti Gotovini i Mladenu Markaču

  • 1

Odluka Haškog tribunala da oslobodi hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača je sramna i predstavlja potpuni moralni i pravni slom tog suda, izjavio je portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Petar Petković.

On je istakao da je posle ovoga obaveza Srbije da u Savetu bezbednosti UN najodlučnije pokrene pitanje rada Haškog tribunala i da jasno stavi do znanja da ovo nije sud, nego kazamat namenjen za kažnjavanje Srba.

- Osloboditi Gotovinu i Markača, koji su najpre od istog suda bili osuđeni na decenijske robije, najgora je sramota, koja potvrđuje da nije reč o sudu, već o političkom kazamatu. Gotovina i Markač su oslobođeni samo zato sto su njihove žrtve bili Srbi - naveo je Petković u pisanoj izjavi za medije.

Haški sud je, smatra Petković, zapravo ustanovio novo pravilo da se "Srbi mogu nekažnjeno ubijati".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA