BLACE: SPS, URS i DSS izbacili SNS iz vlasti!

"Socijalisti, regionalisti i Demokratska stranka Srbije su prekršili koalicioni sporazum i mi ćemo se žaliti nadležnom Ministarstvu, kao i Upravnom sudu", rekao je šef odborničke grupe Srpske napredne stranke

  • 0

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Blacu Srđan Mijatović rekao je da je ta stranka smenjena sa vlasti u opštini.

Mijatović kaže da su takvu odluku usvojili odbornici Ujedinjenih regiona Srbije, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, uz pomoć odbornika Demokratske stranke.

Skupštinska većina je smenila članove upravnih odbora u Domu zdravlja i školama, koji su pripadnici Srpske napredne stranke.

Mijatović je rekao da su se koaliciji URS, SPS i DSS priključila dva odbornika iz DS, čime je, kako kaže, grubo prekršen koalicioni sporazum sa SNS, pa je tako izvršena smena naprednjaka u upravnim odborima.

- Očekujemo da na narednoj sednici bude smenjen i zamenik predsednika opštine Blace, koji je iz SNS, ali i još nekoliko članova upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova, koji su takođe iz naše stranke. URS, SPS i DSS su prekršili koalicioni sporazum i mi ćemo se žaliti nadležnom Ministarstvu, kao i Upravnom sudu - istakao je Mijatović.

Do poslednje sednice lokalnog parlamenta, vladajuću koaliciju su činili SNS sa pet odbornika, URS sa pet, DSS sa sedam i SPS sa dva odbornička mandata. Demokratska stranka, koja je u opoziciji, ima sedam odbornika u lokalnoj skupštini.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA