ZBOG ĐILASA: Odbornici DSS-a na ribanju kod Koštunice

Predstavnici DSS-a u gradskom parlamentu su imali sastanak sa liderom stranke Vojislavom Koštunicom, ali se još ne zna da li će, kako se spekuliše, krenuti putem svog kolege koji je postao samostalni odbornik, i napustiti odborničku grupu DSS-a

  • 0

Odbornici DSS-a u Skupštini Beograda danas su bili na sastanku sa liderom stranke Vojislavom Koštunicom, zbog spekulacija da bi mogli da napuste tu odborničku grupu, saznaje Telegraf.rs.

Povedeni idejom kolege Gorana Mandića, koji pre dva dana napustio odborničku grupu i rešio da postane samostalini odbornik, preostalih devet predstavnika DSS-a u gradskom parlamentu, kako se spekuliše, mogli bi da istupe iz grupe "DSS - Vojislav Koštunica".

Još se ne zna da li bi, ukoliko istupe iz DSS-a, odbornici nastupali kao samostalni poslanici ili bi napravili nov odbornički klub.

Ideja je, kako je Telegraf već pisao pre nekoliko dana, da nova odbornička grupa, koja bi se zvala Građanska alternativa, omogući podršku gradonačelniku Draganu Đilasu ukoliko dođe do pokušaja prekomponovanja vlasti u prestonici po "republičkom modelu".

Odbornik DSS-a Andreja Mladenović međutim, tvrdi da sastanaka danas nije bilo.

- Imali smo odborničku grupu zbog sednice Skupštine Grada koja je u petak. Nije ni praksa da se predsednik stranke sastaje sa odbornicima uoči svake sednice. Nasmejali ste me, ali svašta se priča ovih dana - poručio je Mladenović.

U gradskoj skupštini DS ima 50 mandata, SNS 37, SPS-PUPS-JS imaju 13, a DSS je osvojila 10 mandata.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA