Sanino: Podela Kosova ne bi bila dobro rešenje

 
  • 0

Generalni direktor za proširenje u Evropskoj komisiji istakao tokom posete Srbiji da u predstojećem dijalogu sa Prištinom vremenski rokovi treba da budu fleksibilni, kako ne bi bilo pritisaka

Generalni direktor za proširenje u Evropskoj komisiji Stefano Sanino je u razgovoru sa savetnikom predsednika Srbije Markom Đurićem ocenio da tokom predstojećeg dijaloga Beograda i Prištine vremenski rokovi treba da budu fleksibilni kako bi se radilo bez pritisaka i da podela Kosova ne bi bila dobro rešenje. Đurić je gosta obavestio da će u narednim danima biti uokviren nacrt državne platforme za nastavak pregovora sa Prištinom.

Sanino, koji predvodi delegaciju Evropske unije u poseti Beogradu, je prilikom susreta sa Đurićem pozdravio odlučnost Srbije da postane punopravna članica EU i istakao da tokom predstojećeg dijaloga Beograda i Prištine vremenski rokovi treba da budu fleksibilni, kako ne bi bilo pritisaka.

On je izrazio i uverenje da podela Kosova ne bi bila dobro rešenje. Prema njegovim rečima, zapadni partneri su mišljenja da bi ceo taj proces mogao da teče zadovoljavajućom brzinom, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Sanino je, takođe, uputio poziv da delegacija Srbije u narednom periodu poseti Brisel, kako bi na adekvatan način, u cilju jačanja međusobnog razumevanja i saradnje, prezentovala stavove i ideje o rešavanju pitanja Kosova i Metohije pred najvišim političkim forumima EU.

(I. M. / Tanjug)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA