Stefanović: Ne znam šta piše u platformi, narednih dana biće u Skupštini

 
  • 1

Predsednik srpskog parlamenta smatra da će platforma za pregovore Beograda i Prištine biti plod političkog dogovora koji će omogućiti da se napravi konsenzus svih relevantnih političkih snaga

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da će se platforma za pregovore Beograda i Prištine, ili makar njeni delovi koji nisu državna tajna, naći pred poslanicima Srbije u narednih nekoliko dana.

Stefanović veruje da će platforma, na kojoj radi tim na čelu sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, biti plod političkog dogovora koji će omogućiti da se napravi konsenzus svih relevantnih političkih snaga.

- Nisam video dokument i zaista ne znam šta u njemu trenutno piše, ali mogu da kažem da verujem onima koji rade na platformi - rekao je Stefanović.

Povodom najave da bi pregovori Beograda i Prištine mogli da se nastave u novembru, pre nego što Skupština Srbije usvoji tekst platforme, Stefanović je rekao da u tehničkom smislu nije potrebna saglasnost parlamenta za nastavak dijaloga, jer "postoje sporazumi koje je država postigla i koji se mogu odmah realizovati".

- Ali suštinski, ono što bude konačna verzija platforme naći će se i pred poslanicima kako bi oni dali svoje mišljenje, a to će biti korisno i za one koji će učestvovati u razgovorima sa prištinskim vlastima, jer nakon podrške poslanika u Skupštini lakše će voditi dijalog - kaže Stefanović, koji je izrazio uverenje da će se većina stranaka oko onoga što bude pisalo u tekstu dokumenta složiti.

Stefanović je rekao da se nada da će "do kraja godine u svim gradovima i opštinama gde je moguće biti promenjena vlast", o čemu je bilo reči na sednicama Glavnog odbora SNS, i da će u vezi s tim vrlo brzo biti postignut dogovor sa koalicionim partnerima.

U vezi moguće promene vlasti u Beogradu, Stefanović je rekao da smatra da oni mogu da ponude "bolje i kvalitetnije rešenje građanima prestonice" i dodao da se o tome u stranci još nije zvanično razgovaralo.

Povodom izjave predsednika SNS Aleksandra Vučića da ne isključuje mogućnost novih izbora ukoliko dogovor između koalicionih partnera ne bude postignut, Stefanović je rekao da ta stranka ne želi nove izbore, ali da ih se ne plaši.

Komentarišući izjavu Vučića da pojedinim biznismenima ne odgovara što je SNS na vlasti i da nastoje da obore Vladu, Stefanović je rekao da "ne postoji način da bilo ko u ovom trenutku ugrozi opstanak Vlade" i dodao da "SNS od borbe protiv kriminala ni zbog koga neće odustati".

(D. Z. / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LAVINIJA LEVIC

    1. novembar 2012 | 08:57

    Pise da treba da bude uhapsen i osudjen svako ko bude stavio makar i jednu primedbu na platformu.Zatim sigurno sledi kategorizacija robijanja i ostalih sankcija u zavisnosti od toga koliko se neko usudi da zucne i platformu u potpunosti ne blagosilja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA