Dačić sa crnogorskim kolegom o saradnji u oblasti unutrašnjih poslova

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Budvi na marginama Ministarskog foruma Evropska unija-Zapadni Balkan sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Danilom Šaranovićem, sa kojim je razgovarao o saradnji dve države u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministar Dačić je istakao da saradnja srpske i crnogorske policije treba da bude intenzivna kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala, suzbijanje krijumčarenja opojnih droga, iregularnih migracija, krijumčarenja ljudi, trgovine ljudima i visokotehnološkog kriminala.

Takođe, ministar Dačić je naglasio da je saradnja dve policije dobra na planu razmene operativnih informacija, zajedničkih obuka i stručnih usavršavanja, kao i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

Dačić i Šaranović su konstatovali da je saradnja graničnih policija dve države na dobrom nivou, što se posebno ogleda kroz mešovite patrole, kao i da postoji mogućnost za unapređenje saradnje u oblasti realizacije konkretnih aktivnosti na suzbijanju iregularnih migracija i prekograničnog kriminala.

Tokom razgovora, ministar Dačić je uputio poziv svom crnogorskom kolegi Šaranoviću da, sa svojim saradnicima iz Ministarstva i policije, dođe u posetu Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: Dačić na 12. Globalnoj konferenciji eksperata za borbu protiv krijumčarenja migranata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA