Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Holandije Martajna Elhersma

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 29

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novog ambasadora Holandije u Srbiji Martajna Elhersma i sa njim razgovarao o aktuelnim političkim kretanjima u regionu.

Vučić je poželeo novom ambasadoru dobrodošlicu i uspeh tokom obavljanja dužnosti.

Predsednik je na Instagramu naveo da je novog ambasadora Holandije obavestio o planovima Srbije za snažan ekonomski napredak i inicijativama naše zemlje koje za glavni cilj imaju očuvanje mira, stabilnosti i opšteg napretka na Zapadnom Balkanu.

"Istakao sam interes Srbije za produbljivanjem ukupnih odnosa sa Holadnijom, sa posebnim naglaskom na holandske investicije u neke od ključnih projekata u Srbiji. Poznata po inovacijama i naprednim tehnologijama, Holandija može da nam ponudi dragocena iskustva u oblastima kao što su zaštita životne sredine, poljoprivreda, održiva infrastruktura i energetska efikasnost", istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, saradnja u ovim domenima ne samo da može da donese veliku uzajamnu korist, već bi doprinela i unapređenju kvaliteta života građana.

"Zahvalio sam na podršci Holandije na evropskom putu Srbije i izrazio spremnost na jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa", rekao je Vučić.

On je dodao da mu je ambasador Holandije preneo pozdrave holandskog kralja Vilema Aleksandera.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Milena Popović o filmu "Izlet"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    21. oktobar 2024 | 11:55

    Predsednik je obavestio o planovima Srbije za snažan ekonomski napredak i inicijativama naše zemlje koje za glavni cilj imaju očuvanje mira, stabilnosti i opšteg napretka na Zapadnom Balkanu.

  • gagi

    21. oktobar 2024 | 11:53

    I sa novim ambasadorima ćemo nastaviti dobru saradnju i prijateljske odnose.

  • dada

    21. oktobar 2024 | 11:54

    Ovo akreditovano pismo je usmereno za dobrobit Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA