Vučić sa O'Brajanom i Ajhorst: "Izrazio sam zabrinutost zbog izazova Srba na Kosovu i Metohiji"

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 62

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić sastao se sa pomoćnikom državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom i generalnom direktorkom za Evropu pri Službi EU za spoljne poslove Angelinom Ajhorst. On je istakao da je fokus sastanka bio na političkim prilikama u regionu, aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji i jačanje saradnje u brojnim oblastima.

- Razmenili smo mišljenja i o ulozi Srbije na Zapadnom Balkanu i u Evropi. Detaljno sam upoznao sagovornike o situaciji na Kosovu i Metohiji i izrazio duboku zabrinutost zbog izazova sa kojima se srpski narod svakodnevno suočava. Naglasio sam potrebu za većim angažovanjem SAD po ovom pitanju, budući da bi snažnija podrška i aktivnije učešće Sjedinjenih Država mogli da doprinesu stabilnosti i bezbednosti u regionu. Ponovio sam opredeljenost Srbije ka EU integracijama i reformama koje su neophodne za unapređenje saradnje sa EU, ali sam i naglasio da je celom regionu potrebna stabilna i predvidiva budućnost, uz jasne poruke Unije o proširenju. Istakao sam i ogroman napredak Srbije u svim sferama ekonomije, koji je, dobijanjem investicionog rejtinga, potvrđen i u najvišim međunarodnim krugovima - izjavio je predsednik.

On je takođe istakao da je izrazio spremnost da zajedno traže rešenja za održivu i trajnu stabilnost i prosperitet Zapadnog Balkana, kao i nadu da će se dinamika dijaloga i regionalne saradnje nastaviti uz podršku SAD i EU.

(Telegraf.rs)

Video: Održana tradicionalna šetnja za Dušana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojkan

    20. oktobar 2024 | 20:30

    Nad narod na KiM stalno trpi priticke albanaca.

  • Gospodjica

    20. oktobar 2024 | 20:29

    Naš predsednik uvek spreman da iznese sve što treba pred zvaničnike.Bravo.

  • Petar

    20. oktobar 2024 | 20:30

    Neophodno je da ceo svet shvati sa kakvim se sve izazovima susrecu Srbi na KiM. Kurti cini sve kako bi zivot naseg naroda ucinio nemogucim. Potrebno je da se svi relevantni cinioci vise angazuju i pomognu da Srbi ostanu i opstanu na svojim vekovnim ognjistima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA