Delegacija OEBS-a završila posetu Beogradu: Želimo stabilnu i prosperitetnu Srbiju

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Delegacija parlamentaraca OEBS-a, predvođena predsednicom Parlamentarne skupštine OEBS-a Pijom Kaumom, završila je dvodnevnu posetu Beogradu, naglašavajući jedinstvenu i kontinuiranu vrednost saradnje te međunarodne organizacije sa Srbijom i želju da Srbija bude stabilna i prosperitetna.

"Kao delegacija od 14 političara iz 12 zemalja, ponekad smo podeljeni u našim političkim stavovima. Međutim, ujedinjeni smo u verovanju u proces OEBS-a i želji da vidimo stabilnu i prosperitetnu Srbiju", istakla je Kauma, navedeno je u saopštenju te organizacije.

Tokom posete, delegacija se sastala sa visokim zvaničnicima, uključujući predsednicu Narodne skupštine Anu Brnabić, potpredsednika vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića, kao i članove srpske delegacije pri OEBS-u, a šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu dočekao je 14 poslanika iz 12 zemalja.

"U vreme kada geopolitičke razlike ozbiljno otežavaju mogućnost da zemlje OEBS-a postignu saglasnost o ključnim pitanjima kao što je budžet, lepo je lično doživeti profesionalizam osoblja OEBS-a u našim operacijama, uključujući i ovde u Srbiji", istakla je Kauma,

Tokom razgovora sa državnicima, parlamentarna delegacija pohvalila je aktivno angažovanje Srbije sa OEBS-om i njegovom Parlamentarnom skupštinom, a razgovarano je o oblastima u kojima bi rad Misije OEBS-a u Srbiji mogao da ima poseban uticaj.

Delegaciju su činila i trojica potpredsednika, uključujući posebnog predstavnika Skupštine za Jugoistočnu Evropu, Kirijakosa Hadjijanija, kao i predstavnike iz Belorusije, Kipra, Češke, Finske, Francuske, Nemačke, Grčke, Italije, Crne Gore, Holandije, Poljske i Turske.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vučić: Poseta Erdogana Beogradu produbljuje odnose Srbije i Turske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA