U Prištini nastavljeno suđenje četvorici Srba zbog navodnog napada

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U Osnovnom sudu u Prištini danas je ispitivanjem drugog svedoka tužilaštva nastavljeno suđenje u predmetu koji se vodi protiv četvorice Srba - Miluna Milenkovića, Dejana Pantića, Aleksandra Vlajića i Miomira Vakića koji se sumnjiče da su izvršili navodni teroristički akt na prostorije Opštinske izborne komisije u severnom delu Kosovske Mitrovice 6. decembra 2022. godine.

Advokat Miloš Delević, koji u ovom postupku zastupa Aleksandra Vlajića, izjavio je po završetku ročišta da svedok koji je saslušan nije mogao da identifikuje okrivljene i da je, prema njegovim rečima, tužilaštvo nezadovoljno iskazima dvojice svedoka koje je predložilo, pa su iz tog razloga predložili još jednog svedoka.

- Ovo je protivzakonito i ja sam se protivio tom predlogu, ali ga je sudsko veće usvojilo pa će na narednom ročištu biti saslušan i treći svedok tužilaštva koji je predložen nakon podizanja optužnice. Ja sam predložio tri svedoka odbrane, i oni će biti saslušani na narednim ročištima - rekao je Delević.

Advokat Miluna Milenkovića, Predrag Miljković izjavio je da je začuđujuće da u ovoj fazi postupka još uvek nije izveden niti jedan jedini dokaz iz inicijalne optužnice.

- Konstantno se predlažu novi svedoci i izvode novi dokazi što je po mišljenju odbrane protivzakonito i mislim da sud treba zauzeti stav da tužiocu zabrani predlaganje novih svedoka jer ovo će postati jedan dug i besmislen postupak. Svi svedoci moraju biti poznati pre početka suđenja i moramo imati, ukoliko su saslušani i njihove izjave - rekao je Miljković.

U pritvoru se nalaze Milun Milenković i Aleksandar Vlajić, dok se Dejan Pantić i Miomir Vakić brane sa slobode.

Svi su se izjasnili da nisu krivi za dela koja im se optužnicom stavljaju na teret.

Optužnica četvoricu Srba tereti da su navodno, u saizvršilaštvu sa drugim licima, izvršili teroristički napad na prostorije opštinske izborne komisije 6. decembra 2022. godine bacivši dve ručne i dve šok bombe u pravcu kancelarije OIK, prilikom čega je, kako je navedeno, pričinjena značajna materijalna šteta i bili ugroženi životi ljudi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Srbija i Turska potpisale 11 sporazuma u prisustvu presednika Vučića i Erdogana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA