Vučević: Dobro da je Priština spustila tenziju, a najvažnije da Srbi na KiM imaju snabdevanje namirnicama

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 13

Premijer Miloš Vučević naglasio je da podržava svaku odluku i sve što je deo relaksiranja života i boljeg uslova života Srba na KiM, nakon što je uklonjena mera zabrane srpske robe na administrativnom punktu Merdare.

- Pozdravljam sve što doprinosi da Srbi na KiM bolje žive. Uopšte neću da se opterećujem pravnim aspektima, interesuje me samo suština - da li Srbi na KiM danas mogu da dobiju lekove, hranu, sve ono što je mesecima unazad bilo zaustavljeno neodgovornom politikom Aljbina Kurtija - rekao je Vučević.

On je rekao da je to dobar napor nemačke strane koja je potencirala novu fazu CEFTA sporazuma i da je Srbija uvek spremna za dogovore. Srbija ne smatra da su kompromisi loša strana, posebno ako će o stvari bolji život građana Srbije na KiM.

- Dobra stvar je ako se te stvari rešavaju, voleo bih da to ne bude samo prelaz Merdare, već da to bude dozvoljeno na svim prelazima. Ja očekujem da će to biti tema 14. oktobra u Berlinu na premijerskom skupu sa kancelarom Šolcom. Dobro je da je Priština spustila tenziju, a najvažnije da građani Srbije na KiM mogu da imaju uredno snabdevanje namirnicama i lekovima - zaključuje premijer.

(Telegraf.rs)

Video: Miodrag Radonjić i Rade Ćosić o filmu "Prva klasa: Pun gas!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caca

    7. oktobar 2024 | 16:52

    Svako ima pravo na miran i normalan život,pa tako i naš narod na KiM!

  • Caca

    7. oktobar 2024 | 16:50

    Nadamo se samo najboljem za naš narod na KiM!

  • Caca

    7. oktobar 2024 | 16:49

    Srbima na KiM treba omogućiti bolji i lakši život na svojim ognjištima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA