Vučić Bin Zajedu: Pomogli ste Srbiji da ostvari svoje snove, Srbija je vaš drugi dom

 
S. Ž.
S. Ž.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 37

Vučić Bin Zajedu: Pomogli ste Srbiji da ostvari svoje snove, Srbija je vaš drugi dom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom u Beogradu da se nada da će se nivo saradnje Srbije i UAE povećati u različitim oblastima i da će ona biti unapređena u različitim društvenim sferama.

Vučić je Bin Zajedu, koji boravi u radnoj poseti Srbiji, zahvalio na svemu što je u prethodnom periodu uradio za našu državu i narod, navodeći da je Srbija "drugi dom" Bin Zajedu i ističući njihovu dugogodišnju saradnju i lično prijateljstvo.

Predsednik Srbije je dodao da veruje da je jedini predsednik na svetu koji poznaje sve saradnike Bin Zajeda i da ih je sreo desetine puta.

"Kada smo započinjali neke od projekata o kojima sam sanjao, o kojima smo mi kao narod, kao država sanjali u prošlosti, vi ste nam pomagali da ostvarimo svoje snove", naglasio je Vučić.

Naveo je da je Bin Zajed takođe bio od pomoći kada je Srbija imala finansijskih problema, u periodu 2014, 2015, 2016. godine i kasnije tokom kovid krize i istakao da on i srpski narod to nikada neće zaboraviti.

Vučić je naglasio da je "prijatelj u nevolji pravi prijatelj" i da ne bi želeo da Bin Zajeda dovodi u tešku poziciju govoreći o tome da je bio od pomoći Srbiji "čak i mnogim politički teškim situacijama".

"Hvala vam još jednom što ste nas počastvovali (posetom). Veoma sam privilegovan, duboko dirnut vašom posetom i nadamo se da ćete sledeći put više vremena provoditi u Srbiji. Nedostajali ste nam. Prošlo je mnogo vremena da niste posetili našu zemlju i još jednom hvala, hvala vam puno, i osećajte se kao kod kuće, dragi brate", rekao je predsednik Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Porodice gardista ubijenih na Topčideru položile vence na mestu njihovog stradanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lena

    5. oktobar 2024 | 14:57

    Iskren susret sa prijateljima.

  • Marta

    5. oktobar 2024 | 14:42

    Samo jačanje zemlje i sardja sa ostalima vidi ka pobedama i jačanju Srbije!

  • Milan

    5. oktobar 2024 | 15:08

    Ово није само дипломатска фраза, већ симбол трајне сарадње и пријатељства, где се УАЕ сматрају не само економским партнером, већ и земљом која је блиска и лојална Србији у међународној арени.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA