Obraćanje Ane Brnabić: Opozicija odugovlači, zato nema vremena da se raspravlja o litijumu u Skupštini

 
M. L.
M. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić održala je konferenciju za medije.

- Bilo mi je važno i da se na ovaj način obratim građanima i objasnim šta se u ovom trenutku dešava u Skupštini i zašto neće biti vremena da se raspravlja o litijumu. Sve su učinili da odugovlače ovu sednicu, da se izgubi vreme i da dovedu do toga da se završi vreme za vanredno zasedanje - kazala je Brnabić.

- Ja sam dobila ovaj zakon od opozicije 10. septembra, već 18. sam organizovala Kolegijum. Rekla sam da moramo da imamo prvo vanredno zasedanje o rebalansu budžeta. Krenuli smo odmah da radimo. Mi smo krenuli u ponedeljak, da bismo ranije završili sa rebalansom. Ni to nije bilo dovoljno. Nismo stigli ni do 80. od 146. amandmana. Niko o tim amandmanima nije ni pričao - kazala je Brnabić.

Tokom obraćanja Ane Brnabić Aleksandar Jovanović Ćuta prekinuo je obraćanje predsednice Skupštine. On je došao sa natpisom "laže".

Brnabić je istakla da ne beže ni od jedne teme i da jesu odgovorni pred građanima.

- Za 14. jun sam zakazala i održala Kolegijum na kome sam rekla mi o litijumu moramo razgovarati. Kada smo imali prvo vanredno zasedanje u julu ove godine, kada smo pričali o deklaraciji sa Svesrpskog sabora, tražila sam stenogram, reč litijum i Rio Tinto pomenuli su 534 puta. Građani još jednom moraju da znaju da su učinili sve što je u njihovoj moći da se o ovom predlogu zakona ne raspravlja - dodala je.

Ona je ranije danas, na sednici o litijumu, rekla da predsednik Aleksandar Vučić nema ovlašćenja da prisustvuje, jer je reč o posebnoj sednici koju je tražila opozicija, a ocenila je i da opozicija svojim ponašanjem u parlamentu "kupuje vreme" da do te rasprave i ne dođe.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Kosovske Mitrovice: Ponašaju se kao da smo im trn u oku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA