Petković: Optužbe na račun Srbije pokazatelj retrogradnosti politike Prištine

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Petković: Optužbe na račun Srbije pokazatelj retrogradnosti politike Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su "istrošene i bajate" klevete i optužbe na račun Srbije i predsednika Aleksandra Vučića na kojima uporno insistira predsednica privremernih prištinskih instituccija Vljosa Osmani pokazatelj retrogradnosti politike Prištine i njene nesposobnosti da egzistira u mirnodopskim uslovima.

Petković je naglasio da prištinski režim koji na severu AP Kosova i Metohije koristi policiju kao instrument za vršenje nasilja i kršenja prava čitavog jednog naroda jeste u samoj svojoj suštini kriminalan, i da nema nikakvu drugu mogućnost da prikrije svoje kriminalne radnje osim da lažima pravda nasilničko postupanje i činjenicu da svakodnevno ruše Briselski sporazum i punih 11 godina odbijaju da formiraju ZSO, koja je osnov za uspostavljanje bezbednosti i opstanka srpskog naroda u pokrajini, a to je upravo ono što Priština nikako ne želi.

"Srbija je merama koje donosi kao odgovor na očigledni pokušaj etničkog čišćenja srpskog naroda sa Kosova i Metohije učinila upravo pokušaj da se stvari na terenu vrate na pređašnje stanje, kako bi se preokrenuo trend destabilizacije i dala šansa dijalogu. Osmani na to nema nikakav odgovor osim bezočnih laži i neistina, jer suština je da Priština ne želi normalno stanje na severu Kosova i Metohije, niti želi dijalog. Oni su dijalog prezreli onoga trenutka kada su posegnuli za institucionalnim i fizičkim nasiljem kako bi rešili 'srpsko pitanje' na Kosovu i Metohiji", rekao je Petković.

Prema njegovim rečima Osmani je očigledno iznervirana činjenicom da se, u trenutku dok ona i njene prištinske kolege u Njujorku, obijajući pragove UN, kao u pačijoj školi ponavljaju otrcane narative iz devesetih godina prošlog veka, Srbija u centru svetske politike predstavlja kao država koja je u svakom smislu okrenuta budućnosti.

"Ta razlika u poimanju politike i odgovornog odnosa prema budućnosti pravi razliku između Beograda i Prištine, i svet sve više i sve jasnije uviđa tu razliku", rekao je Petković, navodi se u saopštenju Kancelarije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ovako izgledaju kartomati na novoj autobuskoj stanici u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA