Lajčak: Sa Vučićem detaljno o dešavanjima u dijalogu i primeni Ohridskog sporazuma

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na marginama Generalne skupštine UN (GSUN) u Njujorku, detaljno razgovarao o najnovijim dešavanjima u okviru dijaloga i primeni Ohriskog sporazuma, u svetlu Plana rasta za Zapadni Balkan.

"Jutros sam razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na marginama GSUN. Razgovarali smo detaljno o ​​najnovijim događajima u dijalogu i potrebi za ponovnim angažovanjem i implementacijom Ohrida, takođe u svetlu Plana rasta EU za region", naveo je Lajčak u četvrtak na društvenoj mreži X.

Vučić je prethodno novinarima rekao da je prilikom razgovora sa Lajčakom ponovo ukazao na rušenje svega što je potpisano i prihvaćeno Briselskim sporazumom.

On je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" dodao da su AP Kosovo i Metohija i opstanak srpskog naroda na svojim ognjištima glavna tema svih njegovih sastanaka u Njujorku, a da je sa Lajčakom razgovarao "ne samo o situaciji na terenu, sa kojom je on vrlo dobro upoznat, već i tome šta EU i međunarodna zajednica ne čine, a u obavezi su, kao i o tome šta Srbija, u okviru svojih mogućnosti, namerava da uradi kako bi zaštitila svoj narod i njihovo pravo na život i slobodu".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Održana premijera u predstave "Meduza Suza" u Narodnom pozorištu Pirot

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA