Vučić na sastanku s Lajčakom: Nećemo dozvoliti pogrom i progon svog stanovništva

 
E. T.
E. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 8

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

Predsednik Vučić izjavio je da su AP Kosovo i Metohija i opstanak našeg naroda na svojim ognjištima glavna tema svih njegovih sastanaka u Njujorku, kao i da je prilikom razgovora sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom ponovo ukazao na rušenje svega što je potpisano i prihvaćeno Briselskim sporazumom.

"Kosovo i Metohija i opstanak našeg naroda na svojim ognjištima glavna su tema svih mojih sastanaka ovde u Njujorku, a sa Miroslavom Lajčakom sam razgovarao ne samo o situaciji na terenu, sa kojom je on vrlo dobro upoznat, već i tome šta EU i međunarodna zajednica ne čine, a u obavezi su, kao i o tome šta Srbija, u okviru svojih mogućnosti, namerava da uradi kako bi zaštitila svoj narod i njihovo pravo na život i slobodu", napisao je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbiejav.

Vučić je istakao da je informisao specijalnog predstavnika EU o paketu usvojenih mera u cilju zaštite Srba i ponovio da "nećemo dozvoliti pogrom i progon svog stanovništva".

"Još jednom sam pozvao međunarodnu zajednicu da se konkretno i odlučno angažuje po suštinski važnim pitanjima za opstanak srpskog naroda na KiM i regionalnu stabilnost", naveo je predsednik Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Rakiju obožavam: Kasandra otkrila šta misli o peticiji koju su Srbi pisali, pomenula i omiljeno piće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogdana

    25. septembar 2024 | 21:02

    Srbija je ponosna na Vucica,nas lider govori iskreno i iz srca!

  • Anđelka

    25. septembar 2024 | 20:55

    Srbija uvek stoji uz svoj narod na KIM I bori se svim političkim sredstvima da ih zaštiti

  • Uroš

    25. septembar 2024 | 21:12

    Vučić neće dozvoliti progon srpskog stanovništva sa prostora KiM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA