Poslanici u Skupštini završili rad, nastavak sutra u 10.00 časova

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Poslanici Skupštine Srbijezavršili su rad za večeras, a raspravu o rebalansu budžeta za ovu godinu nastaviće sutra u 10.00 časova.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je na kraju današnjeg rada, odgovarajući opoziciji na kritike oko nabavke Rafala, da se takva odluka ne može doneti bez odluke Generalštaba i odluke načelnika.

Vulin je kazao da nabavka borbenih aviona iz Francuske ne govori ništa o političkoj orijentaciji Srbije, te je upitao da li znači da će Srbija postati član ŠOS-a (Šangajska organizacija za saradnju) ili ODKB-a zbog kupovine ruskih MiG-ova.

"Ovo je jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji, koja nije upala u antirusku histeriju, ja sam ponosan na to, ovo je zemlja u kojoj možete da vidite sve ruske medije", rekao je Vulin.

Na komentare da treba više da se ulaže u obrazovanje, Vulin je odgovorio potvrdno, te je govorio o proseku na fakultetu Miroslava Aleksića iz Narodnog pokreta Srbije.

"(Zdravko) Ponoš se hvali svojim vezam sa CIA, naravno da je Vikiliks tu da sve to potvrdi", rekao je Vulin i dodao da je Ponoš o NATO bobardovanju govorio da "treba da se gleda u budućnosti, a ne prošlost".

Primetio je i da opozicija ništa nije govorila o rebalansu budžeta već je samo imala lične uvrede na račun ministara.

Šef poslaničke grupe Narodnog pokreta Srbije Mirolav Aleksić rekao je da već tri dana u Skupštini Srbije, u diskusiji o rebalansu budžeta, slušamo, kako je rekao, "iluzije" ministra finansija Siniše Malog.

"Ministar Mali kaže 'nikad veći budžet, nikad više para'. Očigledno ne razgovara sa svim ministrima u vladi. Danas Slavica Đukić Dejanović kaže 'nema novca za veće povećanje plata u prosvet'i. Pre neki dan, ministar Lončar kaže 'nema para za rešavanje lista čekanja'. Koliko znam, MUP nije imao pare za plate policije, nego su javna preduzeća pozajmljivala da policajci prime plate", naveo je Aleksić.

On je poručio da je milijarda koju troše za stadion dovoljna za 20 novih kliničkih centara od 50 miliona evra kao što je bio onaj u Nišu.

Poslanici Skupštine Srbije danas su, treći dan zaredom, raspravljali o predloženom rebalansu budžeta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Rakiju obožavam: Kasandra otkrila šta misli o peticiji koju su Srbi pisali, pomenula i omiljeno piće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA