Dačić: Vučićev govor pogodio suštinu kolapsa međunarodnog pravnog sistema

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dačić: Vučićev govor pogodio suštinu kolapsa međunarodnog pravnog sistema

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pogodio suštinu kolapsa međunarodnog pravnog sistema, koji je započeo nelegalnom agresijom na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN-a.

''Govor predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pogodio je suštinu kolapsa međunarodnog pravnog sistema, koji je započeo nelegalnom agresijom na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN-a'', poručio je Dačić, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je istakao da je ta agresija stvorila presedane, što je na kraju dovelo do ''jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, i njegovog priznanja od strane zemalja agresora, kao i do izbijanja ratnih sukoba u mnogim krajevima sveta''.

Prema Dačićevim rečima, Vučićev govor u UN je najbolja dijagnoza stanja u međunarodnoj zajednici koja se čula u UN u novije doba.

''Ceo svet je mogao da jasno čuje poziciju Srbije i koliko je Srbija cenjena u slobodarskom svetu. Upućujem punu podršku stavovima iznetim od strane predsednika Vučića, koji su u najboljem nacionalnom i državnom interesu'', istakao je Dačić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras, tokom govora u generalnoj debati 79. zasedanja Generalne skupštine UN, da Srbija uprkos sadašnjim svetskim poteškoćama, izdržava u odbrani principa povelje Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava, kroz svoje aktivnosti i principijelnu politiku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA