U Vojvodini skladno živi 27 etničkih zajednica, Srbija poštuje raznolikost

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Otot: U Vojvodini skladno živi 27 etničkih zajednica, Srbija poštuje raznolikost

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Robert Otot primio je danas delegaciju Odbora za etničke poslove Svekineskog narodnog kongresa i tim povodom rekao da Srbija ceni i poštuje raznolikost, a pravi primer za to je Vojvodina u kojoj skladno živi 27 etničkih zajednica.

Otot je delegaciju, na čelu sa Bajiin Čaolu, upoznao sa položajem i pravima nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica na teritoriji AP Vojvodine, navodi se u saopštenju pokrajinske vlade.

"Republika Srbija ima jedan od najboljih pravnih okvira koji uređuje prava nacionalnih manjina, počev od Ustava, pa do zakona koji konkretno uređuju pojedina manjinska prava, kao što su službena upotreba jezika i pisma i obrazovanje na manjinskim jezicima", rekao je Otot.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS 1

    23. septembar 2024 | 16:46

    Poštuju Srbi sve vere i nacije ali samo su himna i zastava nacionalne Srpske, znaći nisu državne pa kaži Nesrbima da poštuju.

  • Nesrbin

    23. septembar 2024 | 16:53

    Himna i zastava su nacionalna Srpska obeležja a ne državna,da,poštuju sve vere i nacije ali ih nigde ne priznaju jer u Srbiji žive samo Srbi a u Republici Srbiji žive državljani svih vera i nacija,naravno i Srbi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA