Dačić: Vučić ima redak talenat da nacionalna pitanja odvaja od stranačkih

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je, gostujući u emisiji "Između redova" Una TV, gostujući kod Aleksandra Apostolovskog, izjavio da u srpskoj politici nije zabeleženo da 12 godina postoji politički savez kao između SNS i SPS, koji je zasnovan na nacionalnim interesima.

Dačić kaže da Vučić ima redak talenat da nacionalna pitanja odvaja od stranačkih.

Srbija je održala svoje principijelne diplomatske pozicije, ocenjuje Dačić i dodaje ja naša država popravila odnose sa SAD, ojačala odnose sa Kinom, nije pokvarila veze sa Rusijom i ostaje opredeljena putu ka Evropskoj uniji.

Govoreći o Briselskom sporazumu Dačić je podsetio da je Srbija imala garancije najjačih zemalja sveta za njegovo sprovođenje ali da je Nemačka blokirala osnivanje ZSO i pregovore o razgraničenju.

Lider SPS-a je ocenio da Vučićevu politiku prema Kosovu podržavaju i zapad i istok, istakavši da je ponašanje Kurtija neuračunljivo.

Govoreći o tajni njegove političke dugovečnosti Dačić je rekao da nije tajna da se uvek rukovodio principom donošenja najracionalnijih političkih odluka. U delu razgovora koji je bio posvećen njegovim političkim počecima, prvi put je otkrio da je on taj koji je predložio da Savez komunista promeni ime u Socijalistička partija Srbije. Na pitanje da li je on kum SPS-a, Dačić je odgovorio potvrdno, uz opasku da mnogi to danas ne žele da priznaju.

Kada je reč o uvođenju obaveznog služenja vojnog roka Dačić je rekao da je SPS i ranije bio protiv njegovog ukidanja i da je u Srbiji oduvek bila čast da se ide u vojsku. Srbiji svakako nedostaje rezervni sastav i u vojsci i u policiji, a svaka zemlja mora da vodi računa o nacionalnoj bezbednosti, ocenjuje Dačić.

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    22. septembar 2024 | 16:30

    Vučiću je uvek Srbija na prvom mestu a posle toga stranka itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA