Vučić: Opozicija me ne želi na sednici o litijumu, da ne bi imao ko da im odgovara

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 39

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da razume zašto opozicija ne želi da on bude u parlamentu na sednici na kojoj traže da se raspravlja o litijumu, jer, kako je rekao, onda ne bi imao ko da im odgovara.

"To što ne žele mene u Skupštini, a što bi me želeli? Najbolje da budu sami i da niko ne može da im odgovori, a ako uđete u ring onda morate da primite udarce. Oni ne žele da dobiju odgovor, jer znaju kako bi prošli", rekao je Vučić na pitanje novinara u Batajnici povodom zakona kojim opozicija predlaže da se zabrani iskopavanje litijuma.

On je rekao i da je zakon loš i nepismen.

"Zakon je potpuno imbecilan. Prenosili su reči ljudi sa Tvitera. Jel vi razumete da je tako neko predložio takav zakon u Skupštini. Na stranu što je nepismeno i glupo sastavljeno, nemam reči", rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da se stvara atmosfera u kojoj će svi oni koji budu glasali protiv tog zakona biti na stubu srama Vučić je rekao da "ne treba nikome nikakav stub srama, ali da će u političkom smislu na njemu biti samo oni koji, kako je rekao, "takve gluposti mogu da podrže".

Predstavnici opozicionih stranaka predali su 10. septembra u skupštinsku proceduru predlog za izmenu zakona o geološkim i rudarskim istraživanjima, čime bi se zabranilo rudarenje litijuma u Srbiji, a predsednica Skupštine Ana Brnabić rekla je tada da će se taj predlog naći na dnevnom redu parlamenta u skladu sa zakonskim rokovima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    20. septembar 2024 | 15:20

    Suludo bi bilo da su podrzali Vucicevo prisustvo na sednici jer on je jedini koji iskreno odgovara na pitanja i iznosi jasne stavove po pitanju gradjana.

  • Iris

    20. septembar 2024 | 15:00

    Opozicija često koristi populističke taktike, ali Vučić svojim znanjem i iskustvom uspeva da ih nadmudri.

  • Sanja

    20. septembar 2024 | 15:06

    Opozicija izbegava dijalog sa Vučićem jer mu ne mogu ni po čemu parirati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA