Vučić se sastao sa komandantom Nacionalne garde Ohaja

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 14

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je imao sastanak sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom o bezbednosnoj situaciji u regionu, odnosima Srbije i SAD, kao i o mogućnostima za dalje unapređenje bilateralne vojne, ali i saradnje u drugim oblastima.

"General-majoru Harisu preneo sam zabrinutost zbog sve teže bezbednosne situacije Srba na Kosovu i Metohiji, zatraživši jaču podršku SAD u zaštiti našeg naroda i obezbeđivanju njihovih prava. Naglasio sam da je naša zemlja opredeljena da jača ukupne bilateralne odnose sa SAD, posebno na ekonomskom i privrednom planu, sa ciljem uspostavljanja strateškog partnerstva u oblastima od obostranog interesa", naveo je Vučić na svom Instagram nalogu rekavši da je razgovor bio konstruktivan.

Kako je kazao, sa zadovoljstvom su konstatovali međusobnu iskrenu posvećenost nastavku uspešne saradnje Srbije i Nacionalne garde Ohaja i izneli predloge o mogućnostima za njeno unapređenje.

(Telegraf.rs)

Video: Počeo spektakl u Batajnici, prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Živomir

    20. septembar 2024 | 10:41

    Sastanak sa general-majorom Harisonom pokazuje da Vučić ne prepušta ništa slučaju kada je u pitanju bezbednost našeg naroda. Njegov strateški pristup obezbeđuje podršku najmoćnijih sila sveta.

  • Lena

    20. septembar 2024 | 10:42

    Vučić će uvek štititi svoj narod na KIM

  • Želimir

    20. septembar 2024 | 10:43

    Vučić nastavlja da vodi Srbiju ka jačanju međunarodnog ugleda. Njegova sposobnost da postigne konstruktivne dogovore sa SAD je neprocenjiva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA