Vučić: Dobar i otvoren razgovor sa komesarom Varhejijem o napretku naše zemlje ka EU

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 8

Predsednik SrbijeAleksandar Vučić rekao je da je danas sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem u Briselu imao dobar i otvoren razgovor o napretku Srbije u procesu pristupnih pregovora i da je istakao da je Srbija spremna za nove korake u pravcu članstva u EU, kao i da je zatražio aktivniji angažman evropskih institucija u zaštiti prava srpskog naroda na KIM.

Vučić je naveo da su razgvorali i o sporovođenju Reformske agende i implementaciji evropskog Plana rasta za Zapadni Balkan.

"Ponovio sam da je Srbija, suštiniki i tehnički, spremna za nove korake u pravcu približavanja i članstva u EU, posebno kada je reč o vladavini prava, ekonomskim i društvenim integracijama i zahvalio sam na podršci na tom putu", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je rekao da je iskoristio priliku da informiše komesara o zabrinjavajućoj situaciji na Kosovu i Metohiji i zatražio aktivniji angažman evropskih institucija u zaštiti prava srpskog naroda.

"Zahvalio sam komesaru Varhejiju na ličnom zalaganju i doprinosu koji je pružio evropskom putu Srbije tokom mandata na mestu komesara za proširenje i poželeo mu uspeh u novom resoru, za koji je predložen, u sledećem sastavu Evropske komisije", dodao je predsednik.

Vučić će danas u Briselu učestvovati na radnom ručku koji za lidere sa Zapadnog Balkana organizuje predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D WELLE

    19. septembar 2024 | 12:14

    Radujemo se skorom pridruživanju Republike Srbije Evropskoj Uniji,to će biti velika prekretnica u kvalitetu života i rada ljudi.

  • Ena

    19. septembar 2024 | 11:41

    Srbija ispunjava svoje obaveze, pa se nadamo brzom ulasku u EU.

  • Strahinja

    19. septembar 2024 | 11:42

    Svaki sastanak sa visokim prestavnicima stranih zemalja od velikog je znacaja za nasu zemlju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA