Milosavljević: Za normalizaciju odnosa Beograd i Prištine neophodno formirati ZSO

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Politikolog Zoran Milosavljević izjavio je danas, povodom nove runde dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača danas u Briselu, da je za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine neophodno da se ispune elementarni uslovi koji su dogovoreni i obavezujući, prvenstveno Zajednica srpskih opština.

Iako je Srbija jasno obavestila EU i međunarodnu zajednicu o svakodnevnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i svemu kroz šta prolazi srpski narod, to se u najvećoj meri ignoriše i ne pominje se, već se govori samo o normalozaciji odnosa Beograda i Prištine, rekao je Milosavljević je za Tanjug.

- Da bi se nešto konkretno desilo morala je preduslovno da se formira ZSO, da prestane ovakvo ponašanje institucija tzv. Kosova tamo gde je srpski živalj. Nema osnova za nešto što bi bilo prihvatljivo, ako oni već pominju obe strane - izjavio je on.

Milosavljević dodaje da bez ispunjavanja svega što je dogovoreno i što bi moglo da utiče na normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, ne postoji zdrav temelj za usaglašavanje i pomirenje i jedne i drugu strane.

- Moguće je silom i političkim floskulama koje su izlizane, i sa te strane da na neki način našu stranu nastavite da tretirate kao i do sad, a da drugu stranu ignorišete i na neki način žmurite, i sprovodite silom nešto što nije prirodno - naveo je on.

Milosavljević ocenjuje da je paket pravnih i ekonomsko-socijalnih mera koje je Vlada Srbije usvojila u cilju zaštite prava Srba i vitalnih državnih i nacionalnih interesa na KiM, jedina stvar koju Srbija u ovom trenutku može da uradi kako bi zaštitila srpsko stanovništvo na Kosovu.

On je istakao da je konstantno iseljavanje sa Kosova prava slika demografije, i "uspeh" politike privremenih prištinskih institucija i onih unutar EU koji pokušavaju da prikriju istinito stanje kako bi se zaokružila ta teritorija zarad nekih viših ciljeva.

- Time se stvara samo veća tenzija koja može biti jedna vrsta eskalacije koja nikome u ovom trenutku ne odgovara - poručio je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    17. septembar 2024 | 13:08

    Kakva bre ZSO. Najmanje 1244 pa onda do oslobodjenja...

  • Nikolas

    17. septembar 2024 | 12:40

    BRISEL I NATO OKUPATORI SRBIJE NE ZELE RESENJE VEC NOVI BALKANSKI RAT !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA