Kina reagovala na nasilje Kurtija na severu Kosova i Metohije

 
I. Ć.
I. Ć.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 17

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine odgovorio je na pitanje o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Novinarsko pitanje je bilo sledeće:

"Prema izveštajima, policija privremenih institucija u Prištini nasilno je upala i preuzela kontrolu nad institucijama etničkih Srba na severu Kosova. Kosovska policija je uhapsila četvoricu Srba i zaplenila srpsku valutu u Narodnoj banci Srbije koja se nalazi na severu Kosova. Situacija u regionu Kosova ponovo je napeta. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je reagovao u televizijskom obraćanju. Koji je vaš komentar?

- Kada je reč o pitanju Kosova, Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i veruje da bezbednost i zakonita prava i interesi etničkih Srba u regionu Kosova treba da budu zaštićeni. Jednostrani potezi ne doprinose rešavanju pitanja i remete regionalnu bezbednost i stabilnost. Relevantne strane treba da nastave praktičan i konstruktivan dijalog i aktivno traže trajno rešenje za pitanje Kosova - rekao je on.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mila

    16. septembar 2024 | 17:51

    Takvo glupo reagovanje imaju I lajcak I ostali mrzitelji SRBIJE!! Neka daju ovi neko konstruktivno resenje protiv siptara I ovog bolesnika kurtija koji hoce sve sto je tudje tj srpsko i nista nije njihovo. Ovo ne postoji niujednoj zemlji na svetu da u njoj zivi samo jedna nacija I niko vise , ko su bre ti siptari kakva nacija , nikakva, obicna masa zlikovaca , trgovaca drogom, oruzjem , ljudskim organima , nevidjeno zlo koje hoda zemljom i to srpskom !!! Kakvo čedo eunije, bitange svi zajedno , trebalo bi ih sve proterati sa Kosmeta , ionako su se na prevaru tu jos davno dovukli i sad otimaju sve sto im padne na pamet .

  • Mileva

    16. septembar 2024 | 17:09

    E sada mi je laknulo

  • Silni

    16. septembar 2024 | 18:41

    E jesu odreagovali svaka im cast 🤮

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA